Učilište Ambitio započelo provoditi Erasmus+ projekt

Učilište Ambitio je početkom svibnja, u okviru Natječaja za program Erasmus+ 2018. godinu (Ključna aktivnost 1 u području obrazovanja odraslih) zaprimilo Obavijest o prihvaćanju projektnog prijedloga pod nazivom „Mobilnošću i ambicijom do novih dodanih vrijednosti za polaznike“. Potpisom Sporazuma o dodjeli bespovratnih sredstava 1. lipnja 2018. godine započelo se s provedbom.

Opći cilj projekta je unaprijediti nastavne procese temeljene na inovativnim metodama poučavanja, doprinijeti daljnjem razvoju i primjeni e-učenja te poboljšati kvalitetu i učinkovitost obrazovnih procesa boljim upravljanjem ljudskim resursima.

Specifični ciljevi projekta su: ojačati vještine i kompetencije zaposlenika i nastavnika Učilišta u primjeni inovativnih metoda poučavanja u općem (nestrukovnom) obrazovanju odraslih, uključujući i napredne metode e-učenja; ojačati vještine i kompetencije zaposlenika Učilišta za učinkovito upravljanje ljudskim resursima i unaprijediti sustave za e-učenje Učilišta.

Kroz projekt će se provesti 3 mobilnosti osoblja Učilišta koji će pohađati strukturirane tečajeve u inozemstvu i to: Inovativni pristupi poučavanju (Helsinki, Finska), Upravljanje ljudskim potencijalima (Prag, Češka) i Korištenje platformi za e-učenje (Prag, Češka).

Provedba projekta u trajanju od 12 mjeseci pridonijet će unaprjeđenju primjene inovativnih metoda poučavanja i naprednih metoda e-učenja te razvoju vještina digitalne pismenosti zaposlenika, nastavnika i polaznika obrazovnih programa Učilišta Ambitio u području općeg (nestrukovnog) obrazovanja odraslih. Ujedno će doprinijeti stvaranju kontakata i početku razvoja neformalne mreže europskih partnera u području obrazovanja, sa svrhom stvaranja budućih strateških partnerstava i drugih oblika suradnje kojima će se dogovarati zajednički projekti i stvarati inovativne ideje te unaprjeđivati mogućnosti djelovanja i transfera znanja na internacionalnoj razini.

Projekt u maksimalnom odobrenom iznosu od 5.633,00 EUR financiranom sredstvima iz Erasmus+ programa Europske Unije provodit će od 1 lipnja 2018. godine Učilište Ambitio kao nositelj u suradnji s partnerom ITC International TEFL Certificate s.r.o. iz Češke.

Više o projektu možete pročitati ovdje.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp