Program prekvalifikacije za zanimanje farmaceutski tehničar

Zašto upisati program prekvalifikacije u Učilištu Ambitio?

Prednost Učilišta Ambitio je u drugačijem, inovativnom i prilagođenom pristupu obrazovanju. Time učenje postaje zanimljivije, fleksibilnije i jednostavnije što jest glavni cilj za obrazovanje odraslih.

S obzirom na obećavajuću perspektivu po pitanju zaposlenja i visine plaća zanimanje farmaceutski tehničar postalo je jedno od najprivlačnijih zanimanja u sektoru zdravstva i socijalne skrbi u Republici Hrvatskoj i Europskoj Uniji. Zbog povećane prosječne starosti populacije i sve veće potrebe za lijekovima raste i potreba za farmacetskim tehničarima.

Nastava (predavanja i vježbe) na programu prekvalifikacije za zanimanje farmaceutski tehničar održava se dva tjedna u mjesecu, od ponedjeljka do srijede/četvrtka poslijepodne od 16/17 do 20 sati. Program traje između 20 i 24 mjeseci.

Polaznici koji do sada imaju položene opće obrazovne predmete iz prethodne srednje škole polagat će samo razlikovne predmete.

Što radi farmaceutski/a tehničar/ka?

Farmaceutski/a tehničar/ka radi u pripremi i proizvodnji farmaceutskih proizvoda poput lijekova te dijetetskih ili kozmetičkih proizvoda koristeći farmaceutske sirovine. Posao može obavljati u ljekarni, laboratoriju ili u samoj proizvodnji farmaceutskih proizvoda ovisno o odgovornostima i zadatcima u okviru posla.

Ljekarna predstavlja najčešće mjesto rada farmaceutskog/e tehničara/ke s obzirom da postoji najveći broj mogućih radnih mjesta u istima. Farmaceutski/a tehničar/ka u ljekarnama su zaduženi za pripremanje različitih farmaceutskih pripravaka. To podrazumijeva dozirano miješanje sastojaka prema standardnim receptima u obliku otopina, krema, čajeva, masti itd. Uz samo pripremanje pripravaka također vodi laboratorijski dnevnik u koji bilježi popis svih pripravaka u laboratoriju ljekarne te tako vodi evidenciju roka trajanja svakog pripravka.

U laboratoriju farmaceutski/a tehničar/ka radi prema uputama i pod nadzorom voditelja ili znanstvenika istraživača. Farmaceutski/a tehničar/ka u laboratoriju  kontrolira funkcionalnosti laboratorijske opreme te priprema i vodi proces kontrole i identifikacije supstanci. To uključuje razne fizikalno-kemijske i biološke analize laboratorijskih uzoraka radi utvrđivanja kvalitete. Oprema u laboratoriju može biti vrlo precizna i procesi automatizirani, što znači da farmaceutski/a tehničar/ka mora znati rukovati opremom i koristiti se računalom u svakodnevnom radu. Nakon završene propisane analize također vrši skladištenje laboratorijskih uzoraka, a tijekom cijelog radnog dana vodi i laboratorijski dnevnik o zadatcima, njihovim fazama i trajanju.

Farmaceutski/a tehničar/ka u farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji priprema proizvodnju te nadzire tehnološke faze (otapanje, tabletiranje, mljevenje, sijanje) u proizvodnji farmaceutskih i kozmetičkih preparata (injekcija, sirupa, otopina, masti, tableta, granula i dr.). Nadzor obuhvaća provjeravanje ispitivanja ispravnosti vitalnih dijelova proizvodnih postrojenja te identifikaciju i kontrolu svih važnih sirovina koje ulaze u proizvodni proces. Osim nadziranja tehničkih aspekata proizvodnje, također nadzire radnike u proizvodnji, dodjeljuje zadatke te periodički nadređenima podnosi izvještaj o stanju postrojenja, radu kadrova te evidenciji količine i kvalitete proizvedenih proizvoda. Evidentira proizvedenu količinu i kvalitetu proizvedenih roba.

Praktična nastava

Praktična nastava traje mjesec dana. Može se obavljati u javnoj ili bolničkoj ljekarni. Svrha praktične nastave u ljekarnama je upoznati polaznike s ljekarnom i ljekarničkom djelatnošću.

Program je odobren Rješenjem Ministarstva znanosti i obrazovanja kao formalni program koji se upisuje u e-radnu knjižicu. Rješenje možete vidjeti OVDJE.

Privredna banka Zagreb kao poslovni partner Učilišta omogućava budućim polaznicima mogućnost ugovaranja kredita u svrhu plaćanja školarine i troškova obrazovanja. Poslovnice specijalizirane za ovu vrstu kredita su isključivo zagrebačke poslovnice Cvjetni Trg i Kod Cibone. Kako bi svi naši budući polaznici obrazovanja mogli ostvariti pravo na povoljnije uvjete kreditiranja, potrebno je u navedenim poslovnicama naglasiti kako će se školovati u Učilištu Ambitio.

Trajanje

3183 sati

Provedba nastave

Prilagođeno polaznicima uz rad

Cijena

Prekvalifikacija: 4.600,00 EUR
10 % popusta prilikom uplate cjelokupnog iznosa školarine
Za drugu generaciju polaznika odobravamo
5 % popusta

Način plaćanja

20 rata

Mogućnost kreditiranja

Uplatnica