Održana konferencija za novinare projekta 3D u hrvatskom turizmu

Dana 27. lipnja 2018. održana je u Učilištu Ambito konferencija za medije i predstavljanje jedinstvenog projekta „3D u hrvatskom turizmu – osposobljavanje za domaćina/icu broda, domaćina/icu smještajnih kapaciteta i domaćina/icu turističkog seoskog obiteljskog gospodarstva”, financiranog iz sredstava Europskog socijalnog fonda u vrijednosti od 1.953.931,36 kn.  U projektu, uz Učilište Ambitio ustanova za obrazovanje odraslih kao nositelja projekta, sudjeluju i partneri Polo Line d.o.o. iz Baške, Pustara Višnjica d.o.o. iz Slatine, Horvat turizam putnička agencija d.o.o. i poznatog brenda Skipper4you te Ambitio Sana d.o.o. iz Zagreba čiji predstavnici su također sudjelovali na konferenciji.

„Projektom će se tijekom sljedeće dvije godine razviti i provesti tri programa osposobljavanja i to za domaćina/icu broda, domaćina/icu smještajnih kapaciteta te domaćina/icu turističkog seoskog obiteljskog gospodarstva u čijoj provedbi će sudjelovati 50 nezaposlenih osoba iz ranjivih skupina osoba mlađih od 25 i starijih od 54 godine.“- istaknuo je Alen Stranjik, ravnatelj Učilišta Ambitio. Na taj način će se pridonijeti rastu zapošljavanja i smanjenju siromaštva, kroz aktivnosti koje pomažu ranjivim skupinama 25- i 54+ kako bi unaprijedili svoje vještine i lakše se integrirali na tržište rada.

Na konferenciji je utvrđeno kako na tržištu nedostaju osobe koje bi zadovoljile sve potrebe današnjih gostiju u hrvatskom turizmu. Miroslav Horvat, vlasnik Horvat turizam putničke agencije d.o.o. naglasio je kako će razvoj nautičkog turizma ovisiti o kvalitetnim kadrovima koji moraju proizaći iz šire edukacije.  Branka Polonijo, direktorica turističke agencije Polo Line d.o.o. iz Baške istaknula je činjenicu da se od usluge privatnog smještaja danas očekuje puno više kako bi se zadovoljile sve potrebe gostiju, a broj investitora smještajnih kapaciteta je u porastu.

Voditeljica projekta Antonija Stranjik ističe kako je moguće već sada se prijaviti za sudjelovanje u programima osposobljavanja kroz ovaj projekt, a plan je idućih mjeseci obići sve Županije i HZZ-ove kako bi se uključila i educirala ciljana skupina projekta već u ljeto 2019. godine. Kroz projekt će se ujedno razviti i provesti program usavršavanja za predavače i mentore u stručnim znanjima i pedagoškim vještinama kako bi stekli dodatne kompetencije za poučavanje ranjivih skupina i povećali osobne kapacitete u inovativnom pristupu poučavanju te sustav e-učenja za sva tri programa.

Više informacija o konferenciji možete pročitati pod Press na mrežnoj stranici projekta.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp