Stjecanje SSS i prekvalifikacije za zanimanje dentalni asistent

Zašto upisati program stjecanja srednje stručne spreme i prekvalifikacije u Učilištu Ambitio?

Prednost Učilišta Ambitio je u drugačijem, inovativnom i prilagođenom pristupu obrazovanju. Time učenje postaje zanimljivije, fleksibilnije i jednostavnije što jest glavni cilj za obrazovanje odraslih.

Dodatne prednosti obrazovanja saznajte u intervju s Ivankom Firić, mag. med. techn., koja ima višegodišnje iskustvo u dentalnom asistiranju i predavanju u Učilištu Ambitio ovdje.

Program stjecanja srednje stručne spreme (prve kvalifikacije) i prekvalifikacije za zanimanje dentalni asistent provodi se konzultativno-instruktivnim oblikom izvođenja nastave u ukupnom trajanju od 2 996 sati.

Polaznici koji do sada imaju položene opće obrazovne predmete iz prethodne srednje škole polagat će samo razlikovne predmete.

Što radi dentalna asistentica?

Dentalni/a asistent/ica asistira doktoru dentalne medicine tijekom terapijskog postupka na sljedeći način:

  1. priprema pacijenta, radno mjesto, instrumente i pribor za terapijski postupak
  2. zbrinjava pacijenta nakon terapijskog postupka
  3. vodi evidenciju i propisanu medicinsku dokumentaciju u skladu sa zakonskim propisima.

U svom radu koristi se suvremenom informacijsko-komunikacijskom tehnologijom te komunicira s korisnikom dentalno-medicinskih usluga poštujući ljudsko dostojanstvo te kulturološke, vjerske, dobne, spolne i ekonomske različitosti.

Radi u timu dentalne medicine s doktorom dentalne medicine i u skladu s prihvaćenim standardima, zakonskim propisima i profesionalnom etikom te sudjeluje u edukaciji korisnika o osnovama oralne higijene i prevencije.

Jedinstveni vježbovni centar

Vježbe se djelomično realiziraju u Učilištu Ambitio, i to u školskoj ordinaciji dentalne medicine / jedinstvenom vježbovnom centru za dentalne asistente, a djelomično u vanjskoj suradnoj ordinaciji s ciljem stjecanja praktičnog iskustva.

Vježbe se provode pod vodstvom nastavnica mentorica Učilišta Ambitio. Tek nakon što polaznici odrade predviđeni fond sati u školskoj ordinaciji dentalne medicine / vježbovnom centru za dentalne asistente, upućuju se u vanjsku ordinaciju dentalne medicine.

Prakticiranjem rada dentalnog asistenta do lakog zapošljavanja

Iskustvo nam govori da prakticiranje rada dentalnih asistenata bez školskog mentoriranja nije učinkovito u stjecanju znanja i vještina za pravilno asistiranje jer su polaznici prepušteni samo mentoru u vanjskoj ordinaciji koji često ne prate propisan program rada i ne posvećuju dovoljno vremena polaznicima. Zbog ovakvog načina rada i obrazovanja, naši završeni polaznici se lako zapošljavaju. Naša je zadaća da svakog dentalnog asistenta naučimo pravilno asistirati doktoru dentalne medicine.

file1 - Copy
DSCN2764
DSCN2018

Priznavanje praktičnog iskustva

Polaznici koji posjeduju određeno praktično iskustvo rada u ordinaciji dentalne medicine, mogu biti oslobođeni praktične nastave ako zadovolje provjeru praktičnih vještina. Polaznicima koji zadovolje provjeru praktičnih vještina iznos školarine se umanjuje te ih se oslobađa obveze sudjelovanja na vježbama i praktičnoj nastavi što značajno smanjuje vrijeme boravka na nastavi.

Osposobljavanje za KPR-AVD procedure

Polaznici programa stjecanja srednje stručne spreme i prekvalifikacije za zanimanje dentalni asistent/ica se osposobljavaju za KPR-AVD procedure koje se odnose na osnovne postupke oživljavanja i zbrinjavanja hitnih stanja te rukovanje s automatskim defibrilatorima u skladu s smjernicama Europskog društva za reanimatologiju.

KPR-AVD međunardoni certifikat omogućuje:

Sve informacije o obavljanju pripravničkog staža možete saznati ovdje.

Program je odobren Rješenjem Ministarstva znanosti i obrazovanja kao formalni program koji se upisuje u e-radnu knjižicu. Rješenje možete vidjeti na poveznici Rješenje MZO.

Privredna banka Zagreb kao poslovni partner Učilišta omogućava budućim polaznicima mogućnost ugovaranja kredita u svrhu plaćanja školarine i troškova obrazovanja. Poslovnice specijalizirane za ovu vrstu kredita su isključivo zagrebačke poslovnice Cvjetni Trg i Kod Cibone. Kako bi svi naši budući polaznici obrazovanja mogli ostvariti pravo na povoljnije uvjete kreditiranja, potrebno je u navedenim poslovnicama naglasiti kako će se školovati u Učilištu Ambitio.

Trajanje

2996 sati

Provedba nastave

Prilagođeno polaznicima uz rad

Cijena

Prekvalifikacija: 4.900,00 EUR / 36.919,05 HRK
Stjecanje srednje stručne spreme: 7.600,00 EUR / 57.262,20 HRK
Fiksni tečaj konverzije = 7,53450 kuna za 1 EUR
10 % popusta prilikom uplate cjelokupnog iznosa školarine

Način plaćanja

18 rata

Mogućnost kreditiranja

Uplatnica

Zaposli se kao dentalni asistent!