Usavršavanje za voditelja/icu u zdravstvenom turizmu

Program usavršavanja za voditelja/icu u zdravstvenome turizmu je prvi program ovakve vrste u Republici Hrvatskoj namijenjen osobama koje se na bilo koji način bave ili bi se željele baviti nekim oblikom zdravstvenoga turizma (medicinski turizam, lječilišni turizam, wellness). Namijenjen je osobama koje rade u timu pružatelja usluga zdravstvenoga turizma ili žele raditi samostalno te postati voditelji/ice u zdravstvenome turizmu odnosno tzv. facilitatori. Program se provodi prema nastavnom sadržaju čijim se svladavanjem stječu ishodi učenja odnosno kompetencije potrebne za rad na radnom mjestu voditelja u zdravstvenome turizmu koji spaja korisnika i pružatelja usluga u zdravstvenome turizmu.

S ovim ciljanim obrazovnim programom u trajanju od šest mjeseci koji se provodi kombiniranom multimedijskom (e-učenje) i redovitom nastavom, moći će se u realno kratkom vremenu usavršiti osobe koje će biti poveznica između korisnika zdravstvene usluge i pružatelja zdravstvene usluge. Ovakvim inovativnim načinom provedbe obrazovanja omogućeno je pohađanje obrazovanja polaznicima iz cijele Hrvatske uz smanjene troškove putovanja, a vrijeme provedbe prilagođeno je radnom vremenu i obvezama polaznika.

Postojeći visokoškolski programi obrazuju rukovoditelje zdravstvenih ustanova, a s ovim novim programom želi se pripremiti za tržište rada operativce, facilitatore odnosno voditelje u zdravstvenome turizmu. Uz promjenu zakonske regulative i postojećeg Zakona o zdravstvenoj zaštiti, koji su izdvojeni kao trenutno najveće prepreke za ozbiljniji razvoj zdravstvenoga turizma, svakako je i nedostatak specijaliziranog kadra koji bi mogao u potpunosti zadovoljiti zahtjeve pacijenata koji bi došli u RH. Ovim programom nadomješta se uočeni nedostatak potrebnih ljudskih resursa.

Ovako prilagođenim programom i certificiranim zaposlenikom podiže se ugled samog pružatelja usluga u zdravstvenome turizmu, ulijeva povjerenje i dodatnu sigurnost u kvalitetu pružanja usluga. Potreba za stalnim usavršavanjem i obrazovanjem za većinu struka postala je danas imperativ, posebice u strukama koje su u stalnom razvoju kao što je zdravstveni turizam.

Program usavršavanja izvodi se putem:

Program je odobren Rješenjem Ministarstva znanosti i obrazovanja kao formalni program koji se upisuje u e-radnu knjižicu. Rješenje možete vidjeti na poveznici Rješenje MZO.

Program usavršavanja podržao je Sektor za turizam Hrvatske gospodarske komore. Dopis podrške možete pročitati ovdje.

Privredna banka Zagreb kao poslovni partner Učilišta omogućava budućim polaznicima mogućnost ugovaranja kredita u svrhu plaćanja školarine i troškova obrazovanja. Poslovnice specijalizirane za ovu vrstu kredita su isključivo zagrebačke poslovnice Cvjetni Trg i Kod Cibone. Kako bi svi naši budući polaznici obrazovanja mogli ostvariti pravo na povoljnije uvjete kreditiranja, potrebno je u navedenim poslovnicama naglasiti kako će se školovati u Učilištu Ambitio.

Trajanje

194 sata, 6 mjeseci​

Provedba nastave

Prilagođeno polaznicima uz rad

Cijena

Formalno pohađanje: 2.000,00 EUR
Neformalno pohađanje: 1.900,00 EUR

Način plaćanja

6 rata

Mogućnost kreditiranja

Uplatnica