Usavršavanje za poslove dentalnog/e asistenta/ice

Što radi dentalni/a asistent/ica?

Dentalni/a asistent/ica asistira doktoru dentalne medicine tijekom terapijskog postupka na sljedeći način:

  1. priprema pacijenta, radno mjesto, instrumente i pribor za terapijski postupak 
  2. zbrinjava pacijenta nakon terapijskog postupka
  3. vodi evidenciju i propisanu medicinsku dokumentaciju u skladu sa zakonskim propisima.

U svom radu koristi se suvremenom informacijsko-komunikacijskom tehnologijom te komunicira s korisnikom dentalno-medicinskih usluga poštujući ljudsko dostojanstvo te kulturološke, vjerske, dobne, spolne i ekonomske različitosti.

Radi u timu dentalne medicine s doktorom dentalne medicine i u skladu s prihvaćenim standardima, zakonskim propisima i profesionalnom etikom te sudjeluje u edukaciji korisnika o osnovama oralne higijene i prevencije.

Program usavršavanja izvodi se putem:

Ukupno trajanje programa iznosi 252 sata odnosno 6 mjeseci.

Posebnost programa je u pristupu polaznicima i načinu edukacije koju omogućuje multimedijski interaktivni sustav za samostalno e–učenje jedini takav u regiji, odobren od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja te Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Način izvođenja programa omogućava pohađanje usavršavanja polaznicima iz cijele Hrvatske i regije kao i pohađanje uz rad.

Učilište Ambitio ima jedinstveni vježbovni centar za dentalne asistente opremljen svom dentalnom opremom, instrumentima i materijalima. 

Dodatna pogodnost: Učilište Ambitio polaznicima pruža mogućnost dodatnih vježbi.

Program omogućava i stjecanje KPR-AVD međunarodnog certifikata koji se odnosi na osnovne postupke oživljavanja i zbrinjavanja hitnih stanja te rukovanje s automatskim defibrilatorima u skladu sa smjernicama Europskog društva za reanimatologiju.

KPR-AVD međunardoni certifikat omogućuje:

Program je odobren Rješenjem Ministarstva znanosti i obrazovanja kao formalni program koji se upisuje u e-radnu knjižicu. Rješenje možete  vidjeti ovdje.

Program je verificirala i Hrvatska komora dentalne medicine, a zdravstveni radnik koji isti upiše, oslobođen je od obveze stjecanja bodova za godinu u kojoj je bio polaznik tog programa.

Informacije o upisu u registar Hrvatske komore dentalne medicine i izdavanje dozvole za rad  (licenca) možete saznati ovdje.

Privredna banka Zagreb kao poslovni partner Učilišta omogućava budućim polaznicima mogućnost ugovaranja kredita u svrhu plaćanja školarine i troškova obrazovanja. Poslovnice specijalizirane za ovu vrstu kredita su isključivo zagrebačke poslovnice Cvjetni Trg i Kod Cibone. Kako bi svi naši budući polaznici obrazovanja mogli ostvariti pravo na povoljnije uvjete kreditiranja, potrebno je u navedenim poslovnicama naglasiti kako će se školovati u Učilištu Ambitio.

Trajanje

252 sata, 6 mjeseci​

Provedba nastave

Prilagođeno polaznicima uz rad​

Cijena

1.800,00 EUR

Način plaćanja

6 rata

Mogućnost kreditiranja

Uplatnica

Zaposli se kao dentalni asistent!