Instruktor rekreativnog skijanja

Ako si društvena i komunikativna osoba i skijanje je tvoja strast, pretvori ga u posao!

Neprijeporno stoji činjenica da je alpsko skijanje kao sport i tjelesna aktivnost danas jedan od najzastupljenijih rekreativnih cjelogodišnjih aktivnosti. Posebno u zimskim mjesecima, ali i tijekom cijele godine, skijaši rekreativci upražnjavaju ovu izuzetno, prvenstveno zdravu, a tek potom atraktivnu aktivnost.

U tom se kontekstu instruktor rekreativnog skijanja pojavljuje kao nužna poveznica korisnika – skijaša rekreativne razine i same aktivnosti, i kao takav je neizbježan. U tome upravo leži razlog zašto je danas na “tržištu” toliko intenzivna potreba za ovim profilom stručnjaka.

Posebno mladi ljudi, a nemalo i oni stariji, neovisno o tome osiguravaju li djelomično ili u potpunosti svoju egzistenciju podučavajući skijaše rekreativce, vežu se na taj način za ovu tjelesnu aktivnost i koristeći pritom sve ono pozitivno, a toga je jako jako puno, što ona nosi sa sobom.

Iz tog razloga je danas potreba za ovim tipom stručnjaka – instruktor rekreativnog skijanja – izrazita kako na domaćim skijalištima, tako i u našem susjedstvu (BiH, Slovenija, Italija, Austrija i drugdje) gdje instruktori skijanja mogu naći zaposlenje. Iskustvo pokazuje da to vrlo uspješno i čine, čak štoviše da su i vrlo traženi.

Nije presmiono reći da se završetkom ovog Programa osposobljavanja za poslove instruktora rekreativnog skijanja mladom čovjeku otvaraju vrata … Za savjetovati je, valja pokušati i upustiti se u to … tj. upisati program i po završetku biti uspješan instruktor.

Posebno mlada osoba, treba si dati priliku i okušati se u ovom vrlo primamljivom, atraktivnom i višestruko korisnom zanimanju.

Prof. dr. sc. Bojan Matković, redoviti profesor u trajnom zvanju Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu; nositelj Katedre za alpsko skijanje i skijaško trčanje; ujedno i posebni savjetnik za potrebe provođenja programa osposobljavanja, predsjednik – voditelj Povjerenstva za procjenu stručnih znanja kandidata i Povjerenstva za završnu provjeru znanja te predavač stručnog dijela programa.

Zašto se obrazovati za instruktora rekreativnog skijanja?

Što radi instruktor rekreativnog skijanja?

Instruktor rekreativnog skijanja pruža poduku u osnovnim elementima skijanja svim dobnim skupinama.

Gdje možeš raditi po završetku osposobljavanja?

Poslove instruktora rekreativnog skijanja nakon osposobljavanja možete raditi u sportskim klubovima ili turističkim agencijama koje se bave skijanjem, kod pružatelja usluga u posebnim oblicima turističke ponude u Hrvatskoj i inozemstvu ili pružati poduku otvaranjem vlastitog obrta.

Program osposobljavanja se izvodi putem:

Program se provodi u partnerstvu s Horvat turizam, vlasnikom popularnih brendova skipper4you i sport4you, koji se bavi pružanjem usluga u nautičkom turizmu i organizacijom sportsko-rekreativnih programa na otvorenom.

VAŽNO!

Program osposobljavanja za poslove instruktora rekreativnog skijanja odobrilo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja u obrazovnom sektoru Osobne, usluge zaštite i druge usluge kao formalni program koji se upisuje u e-radnu knjižicu. Rješenje možete vidjeti na poveznici Rješenje MZO.

Prema čl. 10 Zakona o sportu (NN broj 71/06, 124/10,124/11, 86/12, 94/13, 85/15, 19/16 – Ispravak, 98/19, 47/20 i 77/20) podučavanje građana osnovnoj tehnici pojedinog sporta ili provođenje sportske rekreacije građana mogu raditi osobe koje su osposobljene za taj rad putem ustanove za osposobljavanje kadra u sportu.

Privredna banka Zagreb kao poslovni partner Učilišta omogućava budućim polaznicima mogućnost ugovaranja kredita u svrhu plaćanja školarine i troškova obrazovanja. Poslovnice specijalizirane za ovu vrstu kredita su isključivo zagrebačke poslovnice Cvjetni Trg i Kod Cibone. Kako bi svi naši budući polaznici obrazovanja mogli ostvariti pravo na povoljnije uvjete kreditiranja, potrebno je u navedenim poslovnicama naglasiti kako će se školovati u Učilištu Ambitio.

Trajanje

250 sati, 2 mjeseca

Provedba nastave

Prilagođeno polaznicima uz rad

Cijena

1.100,00 EUR
U cijenu programa nije uključeno:
- provjera fizičke spremnosti i spretnosti potrebne za skijanje (prijamni ispit) – 66,36 EUR
- skijaška karta Sljeme (9 dana)
- skijaška karta u inozemstvu (9 dana)
- smještaj s polupansionom u inozemstvu (9 dana)
- osobna organizacija prijevoza (Sljeme i inozemstvo)*
*Napomena: U slučaju grupe veće od 30 polaznika postoji mogućnost organiziranja grupnog prijevoza uz nadoplatu (Sljeme i inozemstvo).

Način plaćanja

4 rate

Mogućnost kreditiranja

Uplatnica