Usavršavanje za poslove u području slušne akustike

Zašto su potrebni stručnjaci iz slušne akustike?

 

„Iako se sposobnost dobre komunikacije (pogotovo slušne) već godinama ističe kao izuzetno važan čimbenik u procjeni kvaliteti života, činjenica je da se premalo pažnje posvećuje edukaciji svih stručnjaka važnih u procesu koji to omogućava.

Danas u Republici Hrvatskoj ne postoji osoba koja će kroz redovni sustav obrazovanja steći praktična znanja kako učiniti ispitivanje sluha i slušanja, kako interpretirati audiološki nalaz i kako prema dobijenim nalazima odabrati adekvatno slušno pomagalo, pomagalo s kojim će osoba oštećena sluha biti zadovoljna i koje će koristiti.

Želja Učilišta Ambitio je da kvalitetno educira stručnjake koji će nadoknaditi upravo ovu «kariku koja nedostaje» –mišljenje dosadašnjih generacija polaznika o stečenom znanju daje nam vjeru da smo na pravom putu.”

prim. dr. sc. Borut Marn, spec. otorinolaringolog i audiolog – jedan od glavnih predavača

Što radi stručnjak za slušna pomagala?

Klijenti od stručnjaka za slušnu akustiku dobivaju korisne savjete o nužnosti brige o sluhu. Zadaća obrazovanih osoba jest širiti svijest da je za kompletnu sliku o problemu sa sluhom nužno na vrijeme otkriti i dijagnosticirati moguće bolesti uha i oštećenja sluha, za što je potreban pregled specijalista koji će postaviti pravilnu dijagnozu i propisati pravilni tretman. U većini slučajeva će klijenti, nakon pregleda specijalista, ponovno biti upućeni u jednu od specijaliziranih trgovina za slušna pomagala i sredstva za zaštitu sluha gdje će im stručnjaci za slušnu akustiku moći ponuditi odgovarajuće slušno pomagalo.

Obavljanje poslova u području slušne akustike odvija se u:

Trgovine su opremljene opremom za ispitivanje i mjerenje sluha, uzimanje otiska zvukovoda, računalima s potrebnim računalnim softverom za prilagodbu programabilnih slušnih pomagala s kojima osoba radi na navedenim poslovima.

Program usavršavanja izvodi se putem:

Ukupno trajanje programa iznosi 150 sata odnosno 4 mjeseci.

Zašto upisati taj program u Učilištu Ambitio?

Jedinstveni inovativni formalni program u Republici Hrvatskoj i zemljama u okruženju omogućit će Vam stjecanje vještina i kompetencija za kvalitetan i stručan pristup te pomoć klijentu kod odabira optimalnog slušnog pomagala, odnosno za samostalno provođenje svih potrebnih aktivnosti u mjerenju sluha te uzimanju otiska zvukovoda klijenta i podešavanju slušnoga pomagala. Program je obogaćen i potrebnim znanjima iz područja dezinfekcije koja ćete moći primijeniti u svakodnevnom poslovanju. 

Program provode vrhunski stručnjaci u području slušne akustike.

Program usavršavanja za poslove u području slušne akustike odobrilo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja u obrazovnom sektoru Osobne, usluge zaštite i druge usluge kao formalni program koji se upisuje u e-radnu knjižicu. Rješenje možete vidjeti na poveznici Rješenje MZO.

Privredna banka Zagreb kao poslovni partner Učilišta omogućava budućim polaznicima mogućnost ugovaranja kredita u svrhu plaćanja školarine i troškova obrazovanja. Poslovnice specijalizirane za ovu vrstu kredita su isključivo zagrebačke poslovnice Cvjetni Trg i Kod Cibone. Kako bi svi naši budući polaznici obrazovanja mogli ostvariti pravo na povoljnije uvjete kreditiranja, potrebno je u navedenim poslovnicama naglasiti kako će se školovati u Učilištu Ambitio.

Trajanje

150 sati, 4 mjeseca

Provedba nastave

Prilagođeno polaznicima uz rad

Cijena

Formalno pohađanje: 1.440,00 EUR
Neformalno pohađanje: 1.330,00 EUR
5 % popusta za uplatu cjelokupnog iznosa školarine

Način plaćanja

4 rate

Mogućnost kreditiranja

Uplatnica