Riječ ravnatelja

Alen Stranjik, mag. ing. aeroing.

Dragi polaznici naših programa obrazovanja,

već time što ste posjetili internetske stranice Učilišta Ambitio, pokazali ste određenu znatiželju i svijest o potrebi obrazovanja i kontinuiranog usavršavanja. Znatiželja nam otkriva nove mogućnosti, a kada smo svjesni novih mogućnosti, postavljamo si nove ciljeve. Naše iskustvo pokazalo nam je da uspjeh postižemo ako smo u početku u prednosti i ako tu prednost kontinuirano održavamo.

Omogućavanjem stjecanja novih specifičnih znanja želimo vam osigurati prednost jer prednost omogućava da budete ispred onih koji čekaju da im se nešto samo od sebe dogodi. Budite drukčiji, budite uvijek spremni na nove izazove!

Pokrenuli smo upravo ove specifične programe obrazovanja i usavršavanja kako bismo vam dali podršku u vašem poslu, samopouzdanju i napredovanju te vam omogućili da budete uvijek korak ispred zahtjeva koji se pred vas postavljaju. Jedino nas znanje čini različitima, po svemu drugome jednaki smo.

Učilište Ambitio osnovano je 2011. godine s ciljem provođenja jedinstvenih programa obrazovanja i usavršavanja koji će polaznicima omogućiti čvrsto pozicioniranje na tržištu rada. Današnje tržište rada zahtijeva da programi obrazovanja i usavršavanja u sebi sadrže dodatnu vrijednost jer se time postavljaju novi standardi, povećava kvaliteta obrazovanja, ali se postavljaju i novi kriteriji pri zapošljavanju.

Svjesni prisutnosti Hrvatske kao punopravne članice Europske unije, pripremili smo za vas programe obrazovanja i usavršavanja završetkom kojih ćete steći znanja i kvalifikacije odobrene i priznate u zemljama Europske unije. Ovdje smo kako bismo vam omogućili stjecanje prednosti na tržištu rada! Hvala vam na ukazanom povjerenju. Na nama je da ispunimo vaša očekivanja i opravdamo povjerenje koje ste nam povjerili.

Misija

Stvaranje nove vrijednosti u području ljudskih potencijala obrazovanjem i usavršavanjem osoba u deficitarnim područjima struke u interakciji s tržištem rada.

Nove vrijednosti stvaramo obrazovanjem i prijenosom znanja i vještina koje prate suvremena dostignuća u znanosti i struci našim polaznicima.

Bez obzira na vrijeme u kojem živimo i radimo, za osobni profesionalni i društveni razvoj potrebno je obrazovanje koje će omogućiti ostvarivanje ciljeva. Našom misijom odredili smo da kontinuirano pratimo tržište rada i naše obrazovne programe stvaramo na temelju zahtjeva koji proizlaze iz njegovih potreba kako bi svojim polaznicima osigurali zapošljavanje i napredovanje na radnom mjestu.

U naše nastavne programe integriramo više vrijednosti koje će polazniku osigurati prednosti i primjenu na globalnoj razini. Osim stjecanja nacionalno akreditiranih ishoda učenja, znanja i vještina, polaznici kroz naše programe stječu i međunarodne certifikate potrebne za rad u europskim, ali i drugim zemljama svijeta. Naša je misija učiniti polaznike konkurentnim na tržištu rada.

Vizija

Vizija Učilišta Ambitio je biti renomirana obrazovna ustanova koja provodi obrazovanje na visokom stupnju kvalitete u djelatnostima u kojima su potrebna specifična znanja. Surađivati s gospodarstvom i biti njegova pouzdana podrška u prijenosu znanja definiranih njegovim zahtjevom i na taj način biti garancija zapošljavanja polaznika Učilišta Ambitio odnosno garancija unaprjeđivanja učinkovitosti i kvalitete rada zaposlenih polaznika.

Preduvjet za ostvarivanje naše vizije je integracija struke u obrazovni proces kroz suradnju s nastavnicima koji su provjereni stručnjaci u praktičnoj primjeni znanja. Zbog toga je jedan od osnovnih kriterija odabira nastavnika kontinuirani rad u struci uz zadovoljavanje prezentacijskih vještina važnih za učinkovit prijenos znanja na polaznike.

Zbog potrebe za današnjim kontinuiranim cjeloživotnim učenjem želimo biti podrška našim polaznicima i nakon završetka programa obrazovanja, usmjeravajući ih na putu prema ostvarivanju njihovih ciljeva. Naše dosadašnje pozitivno višegodišnje iskustvo u obrazovanju naše je jamstvo za uspješno ostvarivanje vizije.

Partneri

Suradničke tvrtke i institucije