Učilište Ambitio sudjelovalo je na drugom sastanku partnera Erasmus+ projekta Careers for Carers

Dana 23. i 24. travnja 2024. godine predstavnici Učilišta Ambitio ravnatelj Alen Stranjik, i voditelj projekata Željka Ciler, sudjelovali su na drugom sastanku Erasmus+ projekta Careers for Careers (CforC) u Ateni u Grčkoj zajedno s koordinatorom projekta Eurasante – Health Cluster (Francuska) te ostalim partnerima Challedu i XENIOS POLIS (Grčka), AP Hogeschool Antwerpen (Belgija) i FØNIX AS (Norveška).

Cilj projekta je odgovoriti na poteškoće pri zapošljavanju u području osobnih usluga privlačenjem mladih u sektor zdravog starenja, njihovim osposobljavanjem i pružanjem savjeta za zapošljavanje.

Tijekom dvodnevnog sastanka partneri su razgovarali o svim provedenim aktivnostima u procesu izrade igre bijega u online okruženju koja je u tijeku, dogovarali sljedeće korake za privlačenje mladih osoba za sudjelovanje u implementaciji igre bijega i promišljali o sadržaju online neformalnog programa osposobljavanja koji će doprinijeti podizanju svijesti o profesiji skrbi za starije osobe i zdravog starenja. Sljedeći sastanak predviđen je za jesen 2024. godine u Antwerpenu u Belgiji.

Više o projektu možete saznati OVDJE.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp