Učilište Ambitio sudjeluje u novom Erasmus+ projektu u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju

Od 1. srpnja 2023. godine Učilište Ambitio kao partner korisniku IRECOOP Impresa Sociale Soc. Coop. iz Italije sudjeluje u provedbi ERASMUS+ KA2 projekta u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju pod nazivom Digital capacity building for VET Trainers. U projektu, osim Učilišta Ambitio, sudjeluju partnerske organizacije Association “BULGARIA TRAINING” iz Bugarske i Inercia Digital S.L. iz Španjolske.

Ciljevi projekta su:

  • povećati digitalne vještine strukovnih nastavnika, trenera, koordinatora i administrativnog osoblja organizacija,
  • razviti suradnju između partnera o primjeni digitaliziranih okruženja u obrazovanju i osposobljavanju putem novih metoda i pristupa učenju i podučavanju,
  • povećati atraktivnosti pružanja osposobljavanja za učinkovito ispunjavanje sve zahtjevnije potražnje i
  • razviti nove mreže suradnje na europskoj razini koja se temelji na dijeljenju, sudjelovanju, kontinuiranom dijalogu i razmjeni dobrih praksi kako bi se povećala konkurentnost europskog sustava strukovnog obrazovanja i osposobljavanja pred novim izazovima budućnosti.

Projekt obuhvaća dvije ciljne skupine i to primarnu – treneri, nastavnici i administrativno osoblje partnerskih organizacija u strukovnom obrazovanju i sekundarnu – treneri, nastavnici i pružatelji strukovnog obrazovanja

Partnerstvo u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju omogućit će Učilištu još jednu međunarodnu suradnju s novim partnerima te na taj način promicati razmjenu iskustava i znanja u području digitalnih vještina i inovacija u VET-u.  Projekt je financiran iz programa Erasmus+ Europske unije u ukupnom iznosu od 60.000,00 EUR, a provodit će se 12 mjeseci (1. srpnja 2023. – 30. lipnja 2024.).

Više informacija o projektu možete saznati OVDJE

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp