Kako su naše dentalne asistentice promijenile život iz temelja na bolje?

Odlučiti se na promjenu u životu nije lagana odluka. Posebice kada nam svakodnevne obaveze poput brige za obitelj, domaćinstvo, trenutni posao ne ostavljaju vremena za razmišljanje o sebi i vlastitom zadovoljstvu.

Promjene u životu, ukoliko im dozvolimo da se dogode, prilika su za nove izazove, nova uzbuđenja, poboljšanje životnog standarda, vlastitog zadovoljstva te rad na sebi. Nezadovoljstvo vlastitim poslom, ostanak bez posla, davno završeno redovno školovanje u zanimanju zbog kojeg više nismo sretni ne moraju biti konačne odluke i mogu se promijeniti. Prekvalifikacije u nova zanimanja, a posebice ona koja su među najtraženijima na tržištu rada pružaju prilike za razmišljanje o promjeni. Godine starosti obično su prepreka ka donošenju odluke krenuti ponovno na školovanje, učenje, vratiti se u školske klupe. U današnje vrijeme prilika i programa za promjenu zanimanja više je nego ikada kao i način kako možemo doći do novog zanimanja koji je prilagođen osobama koje nemaju vremena za putovanje i sjedenje u klupama. Nastava se održava u kraćem obimu i trajanju, a već tijekom nastavnog procesa pruža se mogućnost kontakta s potencijalnim poslodavcima.

“Jedno vrlo vrijedno iskustvo”

Svoje iskustvo, sreću i zadovoljstvo promjenom karijere nakon završenog jednog programa prekvalifikacije u novo zanimanje s nama su odlučile podijeliti i dvije polaznice koje su se zaposlile u dentalnoj medicini, točnije na mjestu dentalnog asistenta.

“Ne mogu opisati koliko mi je koristan bio program prekvalifikacije za dentalnog asistenta, zaista jedno vrlo vrijedno iskustvo. Vrlo mi se sviđa to što su predavanja vrlo dinamična i zanimljiva, a ne suhoparna, ponajprije zahvaljujući profesoricama Jadranki Petrinec i Ivanki Firić, koje su mi postale jako drage i koje definitivno nikad neću zaboraviti, koje su nas poticale na svakom koraku

i trudile se izvući najbolje iz nas. Uz svo znanje koje su nam prenijele, svakako moram istaknuti i predivne ljude koje sam upoznala na predavanjima, ljude iz različitih dijelova Hrvatske koji su mi postali jako bliski i s kojima sam stvorila jako divna prijateljstva. Za promjenu karijere i upis u Učilište Ambitio odlučila sam se sasvim slučajno i nenadano, dentalna poliklinika u kojoj trenutno radim trebala je dentalnog asistenta i ponudili su mi posao uz školovanje, odnosno prekvalifikaciju. Ovim putem se želim zahvaliti doktorici Ivani Galeković Goričanac i doktorici Nini Galeković Rački koje su me uvele u svijet dentalne medicine i omogućile mi ovo nezaboravno i vrlo korisno iskustvo i posao u kojem sam se pronašla. Ovaj program svakako bih preporučila drugima koji žele promijeniti karijeru, isprobati nešto drugo u životu, jer u Ambitiu uz vrhunske i stručne predavače i kvalitetan program veliki plus je i provođenje vježbi iz dentalnog asistiranja u kabinetu sa stomatološkom jedinicom, opremom i materijalima” ispričala nam je Katarina Pižeta, iz Vinica kraj Varaždina, polaznica nedavno završene 8. generacije programa prekvalifikacije za zanimanje dentalni asistent u Učilištu Ambitio.

“Prekretnica u životu u jednom drugom smjeru”

“Biti polaznik Učilišta Ambitio za mene je bilo jedno predivno iskustvo i prekretnica u životu u jednom drugom smjeru. Stekla sam stručno znanje u vezi dentalne asistencije te dobre prijatelje, kolege. Ne vidim se ni u jednom drugom poslu. Pošto sam vrlo komunikativna i aktivna osoba za mene je ovo bio životni poziv. Svakodnevna komunikacija s pacijentima, doktorima, kolegama asistenticama i tehničarima, izazovne situacije i dinamika u asistenciji je obilježje ovog posla tj. zanimanja.

Svakako ostajem raditi u svom području Bjelovarsko-bilogorske županije. Smatram da je u današnje vrijeme, s obzirom na situaciju na tržištu rada, itekako potrebno dentalnih asistenata.

Upravo Učilište Ambitio uz stručni tim i suradnike omogućuje usavršavanje i prekvalifikaciju za to zanimanje sa zanimljivim predavanjima i sadržajima te praktični dio koji uključuje vježbe.”- rekla nam je Matija Tea Milosavljević iz Bjelovara koja je, nakon prethodno završene srednje zdravstvene škole završila program usavršavanja za poslove dentalnog asistenta i tako je stekla uvjete za dobivanje licence za rad kao dentalni asistent.

“Vježbovni centar koji vas priprema za budući posao”

Zanimanje dentalni asistent i dalje je najtraženije zanimanje u RH za kojima su dentalne poliklinike i stomatološke ordinacije u svakodnevnoj potrazi te polaznicima programa prekvalifikacije za ovo zanimanje već tijekom školovanja daju priliku za zaposlenje što je i prava “win-win” situacija i za one koji se žele odmah zaposliti i poslodavcima koji žele dobiti kvalitetan kadar. Ovakvu priliku moguće je ostvariti upisom u jedan od programa za zanimanje dentalni asistent na Učilištu Ambitio u trajanju od 18 mjeseci. Nastava se održava dva vikenda za redom u Učilištu Ambitio, a preostala dva vikenda su slobodna. Zahvaljujući kvalitetnoj partnerskoj mreži s najboljim stomatološkim poliklinikama u RH svi upisani imaju šansu dobiti posao. Nastavnički kadar s velikim iskustvom, koji tijekom predavanja na stručnim predmetima prenose aktualne novosti iz svijeta dentalne medicine i kvaliteta na kojoj se inzistira zahvaljujući Vježbovnom centru za učenje na stomatološkoj stolici prednost je za sve koji se odluče na upis u ovo Učilište.

Više informacija o programu stjecanja SSS i prekvalifikacije za zanimanje dentalni asistent i novim upisima moguće je saznati na tel: 01/4677 802www.uciliste-ambitio.hr ili na e-mail: info@uciliste-ambitio.hr. Početak programa za novu generaciju planiran je 22. rujna 2023. godine.

Prijaviti se možete ovdje: https://uciliste-ambitio.hr/programi/dentalni-asistent/prekvalifikacija-za-zanimanje-dentalni-asistent/upisi/.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp