Učilište Ambitio započinje s provedbom novog Erasmus+ KA2 projekta „Osnaži me za posao!“

Od 1. prosinca 2022. započinje provedba  Erasmus+ KA2 projekta (Mala partnerstva)  pod nazivom „Osnaži me za posao!“ u kojem Učilište Ambitio je koordinator projekta, a partner Stichting Exe-leren iz Nizozemske. Pridruženi partner je Essential Skills Program iz SAD-a.

Opći cilj projekta je implementirati inovativni online trening iz područja razvoja mekih vještina kroz platformu Essential Skills Program. Na taj način će se pružiti inovativna mogućnost učenja o mekim vještinama što će doprinijeti osvještavanju javnosti i ciljnih skupina o važnosti edukacije iz područja mekih vještina. Uz online trening koji će biti na engleskom jeziku, izradit će se i radne bilježnice na engleskom, hrvatskom i nizozemskom jeziku pomoću kojih će se moći pratiti napredak kroz svaki modul. Na taj način će ciljne skupine uvježbavati primjenu naučenih spoznaja o svakoj vještini te koristiti i jačati svoje digitalne vještine u online okruženju. Po završetku implementacije online treninga izradit će se 3 analize provedenih treninga, jedan po svakoj ciljnoj skupini o tome koje je stanje bilo prije i koje je sada odnosno koliki je napredak i poboljšanje vještina ciljne skupine te jesu li povećali svoj potencijal na temelju obrasca samovrednovanja i evaluacijskog upitnika.

Ciljne skupine projekta su nezaposlene i zaposlene osobe u promjeni karijere, osobe u tijeku procesa obrazovanja odraslih u Učilištu Ambitio i Exe-leren i nastavnici u obrazovanju odraslih.

Partnerstvo Učilišta Ambitio i Stichting Exe-leren u obrazovanju odraslih u novom projektu nastavak je razvoja međunarodne suradnje kroz Erasmus+ projekt ASPIRE koji je u tijeku provedbe te će dodatno kroz novi projekt promicati inovacije, razmjenu iskustava i znanja između dva partnera dijeljenjem novih ideja, znanja i međusobne stručnosti u području obrazovanja odraslih.

Dugoročni cilj projekta oba partnera je pružati program osposobljavanja ciljnim skupinama u top 10 traženih mekih vještina kako bi bili osnaženi i konkurentni na tržištu rada te utjecali na svoj osobni i profesionalni razvoj i uspjeh.

Projekt je financiran iz programa Erasmus+ Europske unije u ukupnom iznosu od 60.000,00 EUR, a provodit će se 17 mjeseci, od 1. prosinca 2022. do 30. travnja 2024.

Više informacija o projektu možete saznati OVDJE.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp