Završen besplatni online trening mekih vještina u okviru Erasmus+ projekta „Osnaži me za posao!“

U razdoblju od 23. listopada 2023. godine do 25. veljače 2024. godine Učilište Ambitio provelo je besplatni online trening mekih vještina u okviru Erasmus+ projekta „Osnaži me za posao!“ financiranom iz sredstava Erasmus+ programa Europske unije. U tom projektu Učilište Ambitio je koordinator projekta, a Stichting Exe-Leren iz Nizozemske je partner. Pridruženi partner je Essential Skills Program iz SAD-a.

Trening mekih vještina obuhvaća 10 najtraženijih mekih vještina na tržištu rada koje su prikazane kroz tekstualne, video i audio sadržaje te brojne zadatke na dvije platforme e-učenja. Polaznici treninga obuhvaćali su tri ciljne skupine i to zaposlene/nezaposlene osobe, polaznike Učilišta Ambitio i nastavnike u obrazovanju odraslih.

Trening se provodio u dvije grupe polaznika. Jedna grupa od 25 polaznika prolazila je online trening putem platforme Canvas na koji se nalazi Essential Skills Program (ESP) na engleskom jeziku te putem platforme Moodle Učilišta Ambitio na kojoj se nalaze digitalne radne bilježnice na hrvatskom jeziku. Druga grupa od 56 polaznika prolazila digitalne radne bilježnice na platformi Moodle hrvatskom jeziku.

Početak treninga svake grupe obilježen je uvodnim online predavanjem trenerice mekih vještina, Ane Boban Lipić, prof. psihologije, koja je svojim predavanjem uvela polaznike u temu mekih vještina te pojasnila njihov značaj za osobni i profesionalni razvoj, dok je koordinatorica projekta Željka Ciler objasnila na koji način će polaznici prolaziti ESP na platformi Canvas i radne bilježnice na Moodle platformi. Meke vještine koje su bile obuhvaćene treningom su: samosvjesnost, empatija, otpornost, učinkovita komunikacija, rješavanje problema, kulturna osviještenost, digitalna pismenost, inovativnost, suradnja i prilagodljivost. Ukupno je educirano 81 polaznik.

Ovim treningom ciljne skupine osnažile su se u području mekih vještina za nove osobne i radne izazove te unaprijedile svoje digitalne vještine i znanje engleskog jezika.

S obzirom na to što su digitalne radne bilježnice izrađene na tri jezika na Moodle platformi, u treningu su dodatno sudjelovali i strani polaznici  iz Šanjolske, Bugarske, Grčke i Belgije – europskih suradničkih  organizacija na engleskom i nizozemskom jeziku s kojima Učilište Ambitio trenutno sudjeluje u implementaciji drugih Erasmus+ projekata. Na taj način Učilište Ambitio je ostvarilo vidljivost projekta u europskim okvirima jer će taj trening u budućnosti biti dostupan i europskim polaznicima. Ujedno je time ostvaren još veći broj polaznika u odnosu na ukupno educirane hrvatske polaznike.

Zainteresiranost za takav tip treninga premašio je sva očekivanja kao i zadovoljstvo samim treningom te vjerujemo da će takav se interes nastaviti u budućnosti.

Koliko su polaznici bili zadovoljni različitim aspektima treninga te samim sadržajem, pokazat će analiza ciljnih skupina koju će Učilište Ambitio objaviti u travnju 2024. godine.

Više o projektu možete pročitati OVDJE.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp