Održan je radni tečaj “ Tehnike venepunkcije i biološki materijali u dentalnoj medicini”-BODOVAN S 10 BODOVA

U subotu, 24. veljače 2024. godine u Vježbovnom centru Učilišta Ambitio, održan je radni tečaj pod nazivom “Tehnike venepunkcije i biološki materijali u dentalnoj medicini”, kojeg je Hrvatska komora dentalne medicine bodovala s 10 bodova. Radni tečaj bio je namijenjen dentalnim asistentima i dentalnim higijeničarima.

Ni ovoga puta nije izostao veliki interes polaznika željnih znanja važnog za PRF protokol u ordinacijama dentalne medicine, a kojeg im je prenosila vrhunska predavačica s ogromnim iskustvom u radu,  Maja Barošević, mag. med. techn.

Tijekom radionice u uvodnom dijelu polaznicima je objašnjen pojam venepunkcije i što to zapravo znači, a potom su se u drugom, najzanimljvijem dijelu za polaznike, oni sami mogli aktivno uključiti u postupak vađenja krvi. Vježbe su im bile omogućene zahvaljujući školskom fantomu modela ruke, a najhrabriji su se odvažili i na vađenje krvi uživo.

Cijeli postupak je na kraju završen demonstracijom pripreme pribora i materijala za dobivanje plazme bogate faktorima rasta, u koju su se opet mogli aktivno uključiti i sami sudionici.

Vjerujemo da će znanje koje su polaznici stekli tijekom ove radionice kao i pregršt savjeta iz prakse, koje im je dala predavačica Maja, svakako moći primijenjivati na svojim radnim mjestima.

S obzirom da se za ovu radionicu tražilo mjesto više nadamo se da će se ovakav tip radionice uskoro ponoviti.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp