Kako izgledaju vježbe iz Dentalnog asistiranja na programu prekvalifikacije za zanimanje dentalni asistent?

Tijekom vikenda 2. i 3. ožujka 2024. godine 9. generacija programa stjecanja SSS i prekvalifikacije za zanimanje dentalni asistent odradila je vježbe u sklopu predmeta “Dentalno asistiranje 3” koje im je držala nastavnica Ivanka Firić, mag. med. techn.

Polaznici su u Vježbovnom centru Učilišta Ambitio učili i praktično primjenjivali znanje iz područja pripreme za oralno kirurški zahvat, primjene lijeka intramuskularno i usavršavali su tehniku venepunkcije u ordinaciji dentalne medicine.

Osim potrebnih materijala u Vježbovnom centru su im na raspolaganju školski fantom modela ruke na kojem vježbaju vađenje krvi kao i stomatološki stolac, s instaliranim modelom zubala, kako bi se budućim dentalnim asisitentima što vjernije predočilo njihovo buduće radno mjesto. Upravo je na programu stjecanja SSS i prekvalifikacije za zanimanje dentalni asistent jako važno na koji način i u kojem obimu polaznici stječu potrebno praktično znanje. Također je iznimno važno tko i na koji način prenosi stručno znanje, a prema dosadašnjim reakcijama polaznika i njihovim uspjesima na Završnim ispitima nastavnice Ivanka Firić i Jadranka Petrinec, bacc. med. techn. imaju veliko radno iskustvo iz dentalnog asistiranja i jedne su od glavnih predavača upravo  na ovom programu. Obje nastavnice su zaposlene u Stomatološkoj poliklinici Zagreb ( Perkovčeva).

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp