Završena provedba programa za instruktore rekreativnih sportova

Tijekom ljetnih mjeseci 2020. godine besplatno su provedena tri programa osposobljavanja za poslove instruktora rekreativnog jedrenja na dasci, instruktora rekreativnog jedrenja i instruktora rekreativnog kajakaštva i kanuinga za 41 nezaposlenu osobu mlađu od 30 godina u okviru ESF projekta „Obrazovanjem do posla i sporta u zagrebačkom turizmu“. Spomenuti projekt provodi Učilište Ambitio od 26. ožujka 2019. godine u partnerstvu s Horvat turizam – putničkom agencijom d.o.o., a financira se iz Europskog socijalnog fonda, operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“ u stopostotnom iznosu 991.253,83 kuna.

Programe u trajanju od 250 sati odobrilo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja na temelju stručnog mišljenja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te Nacionalnog vijeća za sport.

Tijekom provedbe programa polaznici su pokazali visoki stupanj motiviranosti i upornosti za stjecanje teorijskih znanja i praktičnih vještina koje su ključne za obavljanje poslova instruktora. U okviru programa osposobljavanja poseban je naglasak na metodici podučavanja rekreativnog sporta, odnosno na koji način kvalitetno pristupiti klijentu te ga poučiti osnovama rekreativnog sporta, a to je ključ uspjeha u obavljanju ovog posla.

Polaznici su se po završetku pojedinog programa osposobili za pružanje poduke u osnovnim elementima pojedinog sporta primjenjujući odgovarajuće metode rada, pravila zaštite na radu i pružanja prve pomoći te komunicirajući s klijentima na primjeren način i u skladu s njihovim potrebama.

Osim marljivog rada i zalaganja tijekom programa, nije nedostajalo ni zajedničkog veselog druženja i razvijanja prijateljstava koje će se zasigurno nastaviti u budućnosti.

Ono što slijedi je podjela Uvjerenja o osposobljavanju koja će se održati u rujnu 2020. godine na svečanoj promociji u Učilištu Ambitio.

Više o projektu možete pročitati na sljedećoj poveznici: https://zgturizam.uciliste-ambitio.hr/ .

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp