Održana je svečana promocija polaznika programa osposobljavanja rekreativnih sportova

Dana 17. rujna 2020. godine u otvorenom prostoru ispred Učilišta Ambitio održana je svečana promocija polaznika besplatnih formalnih programa osposobljavanja za poslove instruktora rekreativnog jedrenja, instruktora rekreativnog jedrenja na dasci i instruktora rekreativnog kajakaštva i kanuinga.

Besplatni programi obrazovanja provedeni su za 39 nezaposlenih osoba mlađih od 30 godina i izrađeni  u okviru ESF projekta „Obrazovanjem do posla i sporta u zagrebačkom turizmu“. Spomenuti projekt provodi Učilište Ambitio od 26. ožujka 2019. godine u partnerstvu s Horvat turizam – putničkom agencijom d.o.o., a financira se iz Europskog socijalnog fonda, operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“ u stopostotnom iznosu 991.253,83 kuna. Cilj projekta bio je povećati zapošljivost mladih nezaposlenih osoba iz ranjive skupine mlađih od 30 godina. Tim uspješnim završetkom osposobljavanja osobe su stekle Uvjerenje o osposobljavanju, odnosno javnu ispravu koja će im omogućiti lakše integriranje na tržište rada, a neke od njih su već ostvarile ponude za posao ili su pokrenule svoj vlastiti posao na području pružanja usluga u rekreativnom aktivnom turizmu (jedrenje na dasci, jedrenje te kajakaštvo i kanuing).

U uvodnom dijelu prisutnima se prvi obratio ravnatelj Učilišta Alen Stranjik koji je čestitao polaznicima na uspješno završenom obrazovanju te naglasio kako je turizam važna gospodarska grana i zato je potrebno turiste zainteresirati odnosno ponuditi im novu uslugu rekreativnog bavljenja sportom, a ne samo staviti ležaljku na plažu. Ravnatelj se zahvalio partneru Horvat turizam, predavačima i sportskim klubovima s Jaruna, i to Klubu jedrenja na dasci Zagreb, Yacht Clubu Zagreb i Kanu Klubu Končar na ustupanju svojih prostorija i podršci u provedbi osposobljavanja polaznika za sportove na vodi te što su prepoznali da projekt može potaknuti i motivirati mlade ljude da sportom mogu pokrenuti poduzetništvo u turizmu. Obraćanje prisutnima nastavio je Miroslav Horvat, direktor Horvat Turizam – putnička agencija d.o.o. koji je naglasio da u Hrvatskoj postoje velike šanse za rad instruktora tih sportova na vodi i poručio polaznicima da pokažu što znaju te da budu bolji od konkurencije.

Uvjerenja o osposobljavanju polaznicima je dodijelio Alen Stranjik, ravnatelj Učilišta Ambitio. Nakon podjele druženje se nastavilo uz prigodni domjenak.

Od sljedeće godine 2021. godine, a po završetku projekta, Učilište Ambitio kreće s komercijalnim provođenjem programa za sve zainteresirane osobe. Osobe koje završe spomenute programe obrazovanja, doprinijet će unapređenju turističkih usluga, a sami programi će poticati zapošljavanja u turizmu.

Više informacija o projektu možete pročitati na sljedećoj poveznici: https://zgturizam.uciliste-ambitio.hr/naslovna/.

Video sa svečane promocije:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp