Vježbe u okviru cjelina Osnove audiometrije i Tehnika slušnih pomagala – 6. generacija

Novoupisana 6. generacija polaznika jedinstvenog programa u RH i regiji, programa usavršavanja za poslove u području slušne akustike prošlog tjedna ponovno su imali vježbe. U okviru cjelina Osnove audiometrije polaznici su vježbali mjerenje i ispitivanje sluha što igra ključnu ulogu u procesu određivanja postoji li potreba za korištenjem slušnog pomagala kod klijenta. Mjerenje sluha provodili su tonskim audiometrom te rezultate mjerenja grafički prikazivali u tonalnom audiogramu. U cijelom procesu vodio ih je prim. dr. sc. Borut Marn dr. med., stručnjak s dugogodišnjim iskustvom rada u području otorinolaringologije i audiologije. Zahvaljujemo štićenicima Doma za starije osobe Sv. Josip jer su s veseljem pristali biti dio vježbi.

U nastavnoj cjelini Tehnika slušnih pomagala polaznici su se upoznavali s otoplastičarskim materijalima i opremom te uvježbavali izradu otiska/kalupa uha za umetke za slušno pomagalo.

Prednost ovakvog programa, u kojem se stječu vještine i kompetencije potrebne za rad s klijentima kod odabira optimalnog slušnog pomagala, je rad u malim grupama, mogućnost vježbi jedan na jedan te rad s vrhunskim stručnjacima.

Program traje 4 mjeseca, a zanimljvo je da svake godine i određeni broj upisanih polaznika dolazi iz Slovenije.  

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp