Učilište Ambitio je sudjelovalo na drugoj radionici digitalnih vještina u Erasmus+ projektu VET-Di.Ca.B.

U razdoblju od 30. siječnja do 1. veljače 2024. godine održana je druga radionica digitalnih vještina za nastavnike u strukovnom obrazovanju u okviru Erasmus+ projekta Digital capacity building for VET teachers and trainers – VET-Di.Ca.B. (Unaprjeđenje digitalnih vještina nastavnika i trenera u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju) na kojoj su sudjelovali predstavnici Učilišta Ambitio Željka Ciler, voditelj projekata, te strukovne nastavnice – vanjske suradnice Učilišta Ivanka Firić, Jadranka Petrinec i Vesna Valdec. Radionica je provedena u organizaciji partnera Inercia Digital S.L. u Hulevi (Španjolska) te okupila nastavnike – predstavnike partnerskih organizacija.

U okviru radionice pod nazivom “Multi-lab programme for vet-trainers” – the management of virtual training environments: from d.a.d platforms to the last generation e-learning“ sudionici su razgovarali o primjeni umjetne inteligencije i e-učenja u obrazovanju, raspravljali o inovativnim praksama i resursima koji su im na raspolaganju u formalnom i neformalnom kontekstu strukovnog obrazovanja, testirali inovativne resurse za nastavni proces koji koriste umjetnu inteligenciju i različite platforme e-učenja. Razmjena znanja i iskustava između polaznika europskih organizacija omogućila je učenje u multikulturalnom okruženju koristeći digitalne vještine te na taj način ojačala digitalnu dimenziju trenera koji će ta znanja moći integrirati u svoj svakodnevni rad u obrazovanju.

Koordinator tog Erasmus+ projekta je IRECOOP Impresa Sociale Soc. Coop. iz Italije, a partneri su Učilište Ambitio, Association “BULGARIA TRAINING” iz Bugarske i Inercia Digital S.L. iz Španjolske. Projekt je finaniciran iz Erasmus+ programa Europske unije, a trajat će do 30. lipnja 2024. godine.

Više o projektu pročitajte OVDJE.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp