Početak radionice “Roditeljem se postaje” je u rujnu 2018. godine. Prijave su u tijeku!!!

Od rujna 2018. godine Učilište Ambitio organizira radionicu kvalitetnog/uspješnog ranog roditeljstva pod nazivom “Roditeljem se postaje” kojim želi približiti način na koji budući/postojeći mladi roditelji mogu postići sklad prije svega za sebe. Radionica je zamišljena da se odvija u međusobnoj interakciji u kojoj kroz obrađivanje tema na konkretnim primjerima iz njihova života na “licu mjesta” mogu dobiti odgovore. Na taj način se u kraćem vremenu savladaju svi postojeći i potencijalni problemi koji se mogu razviti iz određenih situacija.

Roditeljstvo je vrlo kompleksna uloga. Ono je niz spontanih i instinktivnih obrazaca ponašanja u interakciji s djetetom, evokacija doživljenog iskustva tijekom vlastitog odrastanja i stečenih obrazaca ponašanja u nesavršenom svijetu koji nas okružuje. Ukoliko je roditeljstvo prepušteno samo tim obrascima, postoji rizik od nesnalaženja u roditeljskoj ulozi, ponavljanja pogrešaka, vlastitih strahova i pojavljivanja nepotrebnih frustracija s „obje strane“. Zato je roditeljska uloga jedna od najizazovnijih i najvažnijih uloga u životu, za koju nas nitko posebno ne priprema.

U današnjem modernom užurbanom i stresnom načinu života biti roditelj je izuzetno kompleksan zadatak u kojem se borimo stvoriti ravnotežu između stečenog sustava vrijednosti i odluka o roditeljstvu koje smo preuzeli od naših roditelja te pritiska društva i današnje literature s mnoštvo različitih savjeta.

Nakon završetka radionice polaznicima je na raspolaganju individualno i/ili grupno savjetovalište gdje mogu dobiti odgovore na konkretna pitanja u što kraćem vremenu.

Ciljevi i zadaci ove radionice su:

  • Integracija znanja i vještina u složenom procesu roditeljstva
  • Usvajanje znanja i vještina kvalitetnog roditeljstva tijekom trudnoće i ranog dječjeg razvoja
  • Razumijevanje ranog dječjeg razvoja kao zaštitnog čimbenika u razvoju djeteta
  • Prilagođavanje individualnih potreba djeteta/roditelja tijekom ranog dječjeg razvoja

Prijave su u tijeku odnosno do popunjena slobodnih mjesta.

Planirani početak radionice je u rujnu 2018.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp