Održan je online Kick-off sastanak Erasmus+ projekta „Osnaži me za posao!

Dana 5. prosinca 2022. Učilište Ambitio održalo je online Kick-off sastanak Erasmus+ KA2 projekta  „Osnaži me za posao!“ kao koordinator projekta u kojem sudjeluje s partnerom Stichting Exe-leren iz Nizozemske. Ovaj inovativni projekt financiran je iz programa Erasmus+ Europske unije u ukupnom iznosu od 60.000,00 EUR, a provodit će se 17 mjeseci (1. prosinca 2022. – 30. travnja 2024.).

Na sastanku su sudjelovali predstavnici partnera i koordinatora projekta.

Kick-off sastanak otvorio je ravnatelj Učilišta Ambitio Alen Stranjik i pozdravio članove partnerske organizacije. Koordinatorica projekta Željka Ciler predstavila je projekt, projektne aktivnosti, načine diseminacije te naglasila na što sve je potrebno obratiti pozornost tijekom provedbe svih aktivnosti. Sastanak je bio izvrstan početak za predstavljanje projekta kako bi se osiguralo razumijevanje uloge partnera u projektu i dogovorilo početak zajedničkog rada.

U okviru Kick-off meetinga Učilište Ambitio je zajedno s partnerom održalo sastanak i s predstavnikom pridruženog partnera Essential Skills Program iz SAD-a na kojem je također predstavljen projekt i projektne aktivnosti te se razgovaralo o planiranju koraka u provedbi prve aktivnosti vezane uz razvoj interaktivnih radnih bilježnica za razvoj mekih vještina.

Suradnja s pridruženim partnerom Essential Skills Program omogućit će ciljnim skupinama razvoj 10 najtraženijih mekih vještina na tržištu rada putem online platforme Essential Skills Program, a interaktivne online bilježnice dodatno će omogućiti uvježbavanje primjene naučenih spoznaja o svakoj vještini. Na taj će se način pružiti inovativna mogućnost učenja i osnaživanje ciljnih skupina za uspješno zapošljavanje, promjenu karijere i osnaživanje u obrazovnom procesu.

Više o projektu možete pronaći OVDJE.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp