Novost u Učilištu – uređaj za intraoralno skeniranje

Učilište Ambitio je danas 14. veljače 2023. godine dobilo donacijom uređaj za intraoralno skeniranje proizvođača Planmeca Oy model Emerald. Računalo je kupljeno vlastitim sredstvima, a skener će od sada biti na raspolaganju polaznicima Učilišta Ambitio zahvaljujući tvrtki M.T.F. d.o.o. i direktorici Maji Tomislavi Krsnik, dr. med. dent.

Tehnološke inovacije u dentalnoj medicini u stalnom su razvoju. Dentalni asistenti su svakodnevno suočeni s novitetima, a mi ih želimo pripremiti za tržište rada. U planu su nove radionice gdje će svi zainteresirani, uključujući i doktore dentalne medicine, moći svladati intraoralno skeniranje sa skenerima različitih proizvođača. U svemu tome vrlo je važna suradnja između dentalnog tima i dentalnog tehničara odnosno laboratorija i zbog toga pratite naše nove radionice, a sljedeća radionica u vezi intraoralnog skeniranja planirana je 1. travnja 2023. godine.

Učilište Ambitio nositelj je izrade standarda zanimanja, standarda kvalifikacije i kurikuluma za dentalnog asistenta u okviru ESF projekta UP.03.3.1.04.0020 Regionalni centar kompetentnosti Mlinarska, a sudjeluje u radnoj skupini za izradu standarda kvalifikacije i kurikuluma za dentalnog tehničara u okviru uspostave regionalnog centra kompetentnosti srednje medicinske škole Bjelovar. Kroz nove standarde i kurikulume u planu je implementacija svih novih tehnologija korištenih u dentalnoj medicini, a koje su izravno povezane s kompetencijama ova dva zanimanja.  

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp