Održan je online sastanak partnera i trenera u okviru Erasmus+ projekta “Osnaži me za posao!”

Dana 8. veljače 2023. godine Učilište Ambitio održalo je online sastanak partnera i trenera – stručnih suradnika koji će izrađivati radne bilježnice mekih vještina u okviru Erasmus+ KA2 projekta  „Osnaži me za posao!“.  Za provedbu te aktivnosti projekta svaki partner osigurao je svog stručnjaka u području razvoja mekih vještina s višegodišnjim iskustvom rada u tom području.

Uvodni dio sastanka bio je rezerviran za upoznavanje s trenerima i njihovim iskustvima rada u području mekih vještina. Nakon uvodnog dijela na sastanku se prezentirao projekt te se razgovaralo o ciljevima prve aktivnosti i ključnim informacijama za izradu radnih bilježnica. Izrađivat će se 10 radnih bilježnica u digitalnom formatu za 10 mekih vještina. Radne bilježnice sadržavat će problemske zadatke iz stvarnih poslovnih i privatnih situacija te kraću teoriju u uvodnom dijelu koja se tiče pojedine vještine. Problemski zadatci bit će u tekstualnom, vizualnom i/ili audiovizualnom obliku uz angažman polaznika u nužnom istraživanju na internetu kako bi riješili zadani zadatak. Radne bilježnice bit će dodatni materijal za učenje uz korištenje platforme Essential Skills Program. Svaki partner i njegov trener izrađuje 5 radnih bilježnica na engleskom jeziku, a u konačnici sve radne bilježnice bit će na engleskom, hrvatskom i nizozemskom jeziku. Ujedno je predložen vremenski period koje je potreban za izradu svih radnih bilježnica, a koji će se po potrebi prilagođavati i biti u skladu s mogućnostima trenera. Neke će radne bilježnice sadržavati i zelenu dimenziju. Sudionici sastanka složili su se da je potrebno definirati izgled jedne radne bilježnice koja će biti predložak za izradu svih ostalih bilježnica. Uskoro kreće izrada prvih radnih bilježnica.

Taj inovativni projekt u kojem je Učilište Ambitio koordinator, a partner Stichting Exe-leren iz Nizozemske,  financiran je iz programa Erasmus+ Europske unije u ukupnom iznosu od 60.000,00 EUR, a provodit će se 17 mjeseci (1. prosinca 2022. – 30. travnja 2024.).

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp