Održano je uvodno predavanje u besplatnom treningu mekih vještina

Dana 23. studenog 2023. godine Učilište Ambitio je započelo s provedbom besplatnog treninga mekih vještina koji se provodi u okviru Erasmus+ projekta „Osnaži me za posao!“, financiranom iz sredstava Erasmus+ programa Europske unije. U tom projektu Učilište Ambitio je koordinator projekta, a Stichting Exe-Leren iz Nizozemske je partner. Pridruženi partner je Essential Skills Program iz SAD-a.

Početak treninga obilježen je uvodnim predavanjem trenerice mekih vještina, Ane Boban Lipić, prof. psihologije, koje je bilo namijenjeno prvoj grupi polaznika koji sudjeluju u treningu putem platforme Canvas na koji se nalazi Essential Skills Program (ESP) te putem platforme Moodle na kojoj se nalaze digitalne radne bilježnice.

Na samom početku predavanja ravnatelj Alen Stranjik pozdravio je polaznike, a koordinatorica projekta Željka Ciler objasnila je vremenski tijek provođenja treninga. Potom je Ana svojim predavanjem uvela polaznike u temu mekih vještina te pojasnila njihov značaj za osobni i profesionalni razvoj.

Trening mekih vještina obuhvaća 10 najtraženijih mekih vještina na tržištu rada koje su prikazane kroz tekstualne, video i audio sadržaje te brojne zadatke na dvije platforme e-učenja.

U današnjoj digitalnoj eri napretka razvijaju se sve složenija okruženja u kojima su, osim tvrdih vještina koje se temelje na konkretnom iskustvu, stečenim kvalifikacijama i iskustvu, potrebne i meke vještine poput učinkovite komunikacije u timu, pouzdanosti, prilagodljivosti i otpornosti prema promjenama, sposobnost prepoznavanja emocija i djelovanje u skladu sa situacijom, sposobnost moralnog rasuđivanja i dr.

Upravo zato vjerujemo da je taj trening nastao u pravo vrijeme te će omogućiti stjecanje znanja i vještina u najtraženijim mekim vještinama koje poslodavci traže na tržištu rada.  

Sigurni smo da će nastavni sadržaji iz područja mekih vještina pomoći polaznicima prepoznati situacije iz vlastitog života na koje je trebalo reagirati na određeni način, upoznati i preispitati sebe te razmisliti o primjeni novim načina razmišljanja i pristupa. Nastavni sadržaji imaju i dodatnu vrijednost jer će također  osnažiti digitalne i zelene vještine kao i usavršiti znanje engleskog jezika.

Trening za tu grupu polaznika trajat će do kraja veljače 2024. godine.

Više o projektu možete pročitati OVDJE.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp