Budući stručnjaci u području slušne akustike krenuli su s prvim predavanjima i vježbama

Dana 25. listopada 2020. godine započeo je novi ciklus predavanja u programu usavršavanja za poslove u području slušne akustike za novu četvrtu generaciju polaznika. Ovaj jedinstveni program usavršavanja na tržištu obrazovanja odraslih u Republici Hrvatskoj omogućit će našim polaznicima stjecanje vještina i kompetencija za kvalitetan i stručan pristup te pomoć klijentu kod odabira optimalnog slušnog pomagala. Na provedbi programa sudjeluje tim nastavnika – stručnjaka s dugogodišnjem iskustvom rada u ovom području među kojima je spec. otorinolaringolog i audiolog prim. dr. sc. Borut Marn.

Program je obogaćen i potrebnim znanjima iz područja dezinfekcije koja će budući stručnjaci u području slušne akustike primijeniti u svakodnevnom poslovanju kako bi osigurali sigurnost i zdravlje svojih klijenata te njih samih.

Osim prvih teorijskih predavanja polaznici su odradili i prve vježbe u okviru cjelina Osnove audiometrije i Tehnika slušnih pomagala.

U okviru cjelina Osnove audiometrije polaznici su vježbali mjerenje i ispitivanje sluha što igra ključnu ulogu u procesu određivanja postoji li potreba za korištenjem slušnog pomagala kod klijenta. Mjerenje sluha provodili su tonskim audiometrom te rezultate mjerenja grafički prikazivali u tonalnom audiogramu. U cijelom procesu vodio ih je prim. dr. sc. Borut Marn dr. med.

 

U nastavnoj cjelini Tehnika slušnih pomagala polaznici su se upoznavali s programom za prilagodbu slušnih pomagala i proučavali karakteristike različitih tipova slušnih pomagala.

Program u trajanju od 150 sati polaznici će pohađati tijekom 4 mjeseci trajanja programa. Po završetku programa polaznici će moći samostalno provoditi mjerenje sluha, uzimati otiske zvukovoda klijenta i prilagoditi slušno pomagalo. Ovim programom stječe se uvjerenje o usavršavanju koje se upisuje u e-radnu knjižicu i kojim se potvrđuju stečene vještine i kompetencije za obavljanje poslova u području slušne akustike.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp