Održano predstavljanje Erasmus+ projekta „Osnaži me za posao!“ nastavnicima u obrazovanju odraslih

Dana 24. listopada 2023. godine održano je online predstavljanje Erasmus+ KA2 projekta „Osnaži me za posao!“ kojeg kao koordinator provodi Učilište Ambitio zajedno s partnerom Stichting Exe-leren iz Nizozemske i pridruženim partnerom Essential Skills Program iz SAD-a. Projekt je financiran iz programa Erasmus+ Europske unije. Na predstavljanju su sudjelovali predstavnici ustanova za obrazovanje odraslih, predstavnici Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te djelatnici Učilišta Ambitio.

Opći cilj projekta je implementirati inovativni online trening iz područja razvoja mekih vještina kroz platformu Essential Skills Program i digitalne radne bilježnice. Na taj način će se pružiti inovativna mogućnost učenja o mekim vještinama što će doprinijeti osvještavanju javnosti i ciljnih skupina o važnosti edukacije iz područja mekih vještina.

U uvodnom dijelu ravnatelj Alen Stranjik pozdravio je sudionike te zahvalio na sudjelovanju i interesu za projekt koji Učilište provodi. Alen je naglasio da ga raduje činjenica da je za trening mekih vještina puno veći interes svih ciljnih skupina projekta od interesa za druge obrazovne programe iz čega se može zaključiti da meke vještine mogu poboljšati kvalitetno obavljanje radnih aktivnosti, napredak u karijeri ili osnažiti osobe za novo zapošljavanje. Potom je koordinatorica projekta Željka Ciler predstavila projekt i projektne aktivnosti te stavila naglasak na implementaciju treninga mekih vještina koja će uskoro započeti. U tom kontekstu trenerica mekih vještina Ana Boban Lipić podijelila je iskustvo izrade digitalnih radnih bilježnica.

S obzirom na to da su jedna od ciljnih skupina implementacije treninga mekih vještina i nastavnici u obrazovanju odraslih, koordinatorica je ovom prigodom pozvala nastavnike na sudjelovanje u treningu kako bi se na taj način osnažili za nastavni proces u radu s odraslim polaznicima i doprinijeli svojem osobnom i profesionalnom razvoju.

Za sve zainteresirane nastavnike u obrazovanju odraslih za trening mekih vještina, prijave traju do 4. studenog 2023. godine. Prijaviti se mogu OVDJE.

Više informacija o projektu možete saznati OVDJE.

Po završetku projekta trening će se uvrstiti u obrazovnu ponudu Učilišta Ambitio te nastaviti provedbu svim zainteresiranim osobama.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp