Učilište Ambitio sudjelovalo je na Kick-Off sastanku projekta Careers for Carers

Dana 14. i 15. listopada 2023. godine predstavnici Učilišta Ambitio ravnatelj Alen Stranjik, i voditelj administrativnih poslova Željka Ciler, sudjelovali su na Kick-Off sastanku Erasmus+ projekta Careers for Careers (CforC) u Sandefjordu u Norveškoj zajedno s koordinatorom projekta Eurasante – Health Cluster (Francuska) te ostalim partnerima Challedu i XENIOS POLIS (Grčka), AP Hogeschool Antwerpen (Belgija) i FØNIX AS (Norveška). Dvodnevni sastanak održao se u prostoru partnera FØNIX AS.  

Cilj projekta je odgovoriti na poteškoće pri zapošljavanju u području osobnih usluga privlačenjem mladih u sektor zdravog starenja, njihovim osposobljavanjem i pružanjem savjeta za zapošljavanje.

S obzirom na sve veći broj osoba treće životne dobi i nedostatka osoblja koji pružaju kvalitetnu podršku tim osobama u Hrvatskoj, Učilište Ambitio će u sljedeće dvije godine poticati i educirati mlade ljude za profesiju skrbi za starije osobe i zdravog starenja.

Tijekom dva dana aktivnog rada partneri su razmijenili ideje i redefinirali svoje uloge koje će obavljati u sljedeće dvije godine trajanja projekta. Razgovaralo se o nekoliko načina rada. Veći dio vremena partneri su iskoristili za kreativno razmišljanje i razgovor o igri bijega, zanimljivom digitalnom alatu čijom implementacijom će se na inovativni način pobuditi znatiželja mladih ljudi za pružanjem podrške osobama treće životne dobi koji će doprinijeti podizanju svijesti o profesiji skrbi za starije osobe i zdravog starenja. Sljedeći sastanak partnera planiran je za proljeće 2024. godine u Grčkoj.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp