Održan završni sastanak partnera u projektu ASPIRE

Dana 31. listopada 2023. godine održan je završni online sastanak partnerskih organizacija u okviru Erasmus+ projekta FeASibility of Implementing the Essential Skills Program for Adult Education ORganizations, Educators and Learners – ASPIRE čiji je cilj bio procijeniti rad partnerskih organizacija vezan uz Essential Skills Program – pružatelja obrazovnih usluga te izraditi strategiju koja će doprinijeti privlačnosti ESP-a za polaznike i druge dionike.

U uvodnom dijelu sastanka razgovaralo se o rezultatima svih aktivnosti te naučenim lekcijama i kriterijima uspjeha potrebnim za učinkovitu provedbu ESP-a u europskom kontekstu. Razmatrali su se indikatori za uspješnu implementaciju unutar svake partnerske organizacije te se promišljalo o tome rješava li ESP relevantne probleme, doprinosi li održivom rastu organizacija te koliko je praktičan, poželjan i održiv u europskom kontekstu. Cilj partnerskih organizacija je bio identificirati značajke i strategije koje bi ESP učinio poželjnim izborom. Partnerske organizacije su također razmotrile jedinstvene potrebe i prakse različitih europskih zemalja i na koji način bi one mogle utjecati na prihvaćanje ESP-a. Revidirane su naučene lekcije u projektu i ocijenjen uspjeh obje organizacije u odnosu na postavljene ciljeve. U tom kontekstu partnerske organizacije razgovarale su o tome što je uspjelo tijekom projekta, a što nije i kako se pristup može poboljšati. Ispitani su uvjeti potrebni za uspješno uvođenje i korištenje ESP-a diljem Europe te se razgovaralo o različitim strateškim i operativnim čimbenicima kojima se treba pozabaviti.

Sastanak je zaključen sažetkom ključnih točaka i konsenzusom o važnosti prilagođavanja ESP-a kako bi se zadovoljile različite potrebe europskog tržišta rada. Partnerske organizacije su se obvezale izraditi izvješće koje će detaljno opisati rezultate istraživanja i zaključke te preporuke za budući smjer ESP-a.

Projekt ASPIRE, financiran sredstvima iz Erasmus+ programa Europske unije, provodio se 17 mjeseci. Više o projektu možete saznati OVDJE.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp