Program osposobljavanja za poslove instruktora rekreativnog jedrenja na dasci u trajanju od 250 sati realizira se redovitom ili konzultativno-instruktivnom nastavom te multimedijskom nastavom. Teorijska nastava u trajanju 86 sati realizirat će se djelomično putem interaktivnog multimedijskog sustava za e-učenje (20 sati) i nastavom u učionici (66 sati).

U programu osposobljavanja predviđeno je 50 sati vježbi koje se izvode u cijelosti i 114 sati praktične nastave koja se izvodi na moru u prostoru Amadria parka Šibenik u partnerstvu s windsurf centrom Wind Rose. Praktična nastava izvodi se pod vodstvom i nadzorom mentora. Polaznici su dužni voditi dnevnik praktične nastave. Informacije o smještaju tijekom praktične nastave možete pročitati ovdje.

 

INTERAKTIVNI MULTIMEDIJSKI SUSTAV ZA SAMOSTALNO E-UČENJE

Dio teorijske nastave u trajanju 20 sati provodi se putem online metode, tj. putem interaktivnog multimedijskog sustava za e-učenje koji omogućuje učenje na daljinu te fleksibilnost i dinamičnost u učenju. Na taj se način omogućava polaznicima da uče kad i kako njima odgovara s obzirom na to da imaju stalan pristup platformi.

Elektronički sadržaj sastoji se od tekstualnih, video i audio zapisa te animiranih scena i videa koji simuliraju metodu demonstracije koju bi nastavnik mogao koristiti u nastavi. Interaktivni multimedijski sadržaj u svakoj cjelini sadrži alat za dobivanje povratnih informacija koje su vrijedan pokazatelj polazniku tijekom samostalnoga učenja te također sadrži alat za samovrednovanje, odnosno samoprovjeru znanja.

 

PODRŠKA TIJEKOM OSPOSOBLJAVANJA

Tijekom pohađanja programa osposobljavanja, a posebno za vrijeme učenja putem interaktivnog multimedijskog sustava za e–učenje polaznicima je omogućeno komuniciranje s nastavnicima putem jednostavnog sustava za učenje na daljinu, aplikacija – webinar, skype, e-pošte i sličnih programa za komuniciranje putem interneta.

 

“Icon made by Ultimatearm from www.flaticon.com