[vc_row][vc_column][vc_column_text]

ZAŠTO UPISATI OVAJ PROGRAM PREKVALIFIKACIJE I STJECANJA SREDNJE STRUČNE SPREME U UČILIŠTU AMBITIO?

Prednost Učilišta Ambitio je u drugačijem, inovativnom i prilagođenom pristupu obrazovanju. Time učenje postaje zanimljivije, fleksibilnije i jednostavnije što jest glavni cilj za obrazovanje odraslih.

Dodatne prednosti obrazovanja saznajte u intervju s Dijanom Didak, bacc. med. techn., koja ima višegodišnje iskustvo u dentalnom asistiranju i predavanju u Učilištu Ambitio ovdje.

Program stjecanja srednje stručne spreme (prve kvalifikacije) i prekvalifikacije za zanimanje dentalni asistent provodi se konzultativno-instruktivnim oblikom izvođenja nastave u ukupnom trajanju od 2 996 sati.

Polaznici koji do sada imaju položene opće obrazovne predmete iz prethodne srednje škole polagat će samo razlikovne predmete.

Predavanja se u Učilištu Ambitio provode dva puta mjesečno i to dva vikenda za redom (2 x petak, subota i nedjelja u mjesecu).

 

ŠTO RADI DENTALNI ASISTENT/ICA?

Dentalni/a asistent/ica asistira doktoru dentalne medicine tijekom terapijskog postupka na sljedeći način:

  1. priprema pacijenta, radno mjesto, instrumente i pribor za terapijski postupak
  2. zbrinjava pacijenta nakon terapijskog postupka
  3. vodi evidenciju i propisanu medicinsku dokumentaciju u skladu sa zakonskim propisima.

 

U svom radu koristi se suvremenom informacijsko-komunikacijskom tehnologijom te komunicira s korisnikom dentalno-medicinskih usluga poštujući ljudsko dostojanstvo te kulturološke, vjerske, dobne, spolne i ekonomske različitosti.

Radi u timu dentalne medicine s doktorom dentalne medicine i u skladu s prihvaćenim standardima, zakonskim propisima i profesionalnom etikom te sudjeluje u edukaciji korisnika o osnovama oralne higijene i prevencije.

 

Jedinstveni vježbovni centar za dentalne asistente 

Vježbe se djelomično realiziraju u Učilištu Ambitio, i to u školskoj ordinaciji dentalne medicine / jedinstvenom vježbovnom centru za dentalne asistente, a djelomično u vanjskoj suradnoj ordinaciji s ciljem stjecanja praktičnog iskustva.

Vježbe se provode pod vodstvom nastavnica mentorica Učilišta Ambitio. Tek nakon što polaznici odrade predviđeni fond sati u školskoj ordinaciji dentalne medicine / vježbovnom centru za dentalne asistente, upućuju se u vanjsku ordinaciju dentalne medicine.

 

Prakticiranjem rada dentalnog asistenta do lakog zapošljavanja 

Iskustvo nam govori da prakticiranje rada dentalnih asistenata bez školskog mentoriranja nije učinkovito u stjecanju znanja i vještina za pravilno asistiranje jer su polaznici prepušteni samo mentoru u vanjskoj ordinaciji koji često ne prate propisan program rada i ne posvećuju dovoljno vremena polaznicima. Zbog ovakvog načina rada i obrazovanja, naši završeni polaznici se lako zapošljavaju. Naša je zadaća da svakog dentalnog asistenta naučimo pravilno asistirati doktoru dentalne medicine.

 

Osposobljavanje za KPR-AVD procedure

Polaznici programa stjecanja srednje stručne spreme i prekvalifikacije za zanimanje dentalni asistent/ica se osposobljavaju za KPR-AVD procedure koje se odnose na osnovne postupke oživljavanja i zbrinjavanja hitnih stanja te rukovanje s automatskim defibrilatorima u skladu s smjernicama Europskog društva za reanimatologiju.

 

KPR-AVD međunarodni certifikat omogućuje:

konkurentnost na domaćem tržištu rada i

lakšu zapošljivost u zemljama Europske unije.

 

 

Taj program odobren je Rješenjem Ministarstva znanosti i obrazovanja kao formalni program koji se upisuje u e-radnu knjižicu. Rješenje možete vidjeti na poveznici Rješenje MZO.

 

 PRIJAVI SE!