Učilište Ambitio sudjeluje u novom Erasmus+ KA2 projektu

Od 1. ožujka 2022. Učilište Ambitio kao partner korisniku Stichting Exe-Leren iz Nizozemske sudjeluje u provedbi ERASMUS+ KA2 projektu (Mala partnerstva) ASPIRE – Feasibility of Implementing the Essential Skills Program for Adult Education Organizations, Educators and Learners. Pridruženi partner je Essential Skills Program iz SAD-a. 

Glavni cilj ovog projekta je testirati module mekih vještina i promovirati korištenje Essential Skills Programa (ESP) među organizacijama za obrazovanje odraslih, nastavnicima, polaznicima (odrasle, niskokvalificirane, nezaposlene osobe i migranti) i osobljem nevladinih organizacija u Hrvatskoj i Nizozemskoj.

Tijekom projekta istražit će se i testirati izvedivost implementacije ESP-a u Europi kako bi se povećala dostupnost mogućnosti učenja za odrasle osobe s niskom razinom vještinama, nezaposlene osobe i migrante koji mogu program koristiti besplatno.

Ciljane skupine su mladi od 18 do 27 i osobe od 28 do 64 godine koje su niskokvalificirane, osobe koje rano napuštaju školu, osobe iz NEET skupine, nezaposlene osobe s niskom razinom formalnog obrazovanja i često bez mekih vještina te migranti koji imaju poteškoća pri ulasku na tržište rada.

To partnerstvo u obrazovanju odraslih uspostavit će međunarodnu suradnju, promicati inovacije, razmjenu iskustava i znanja između dva partnera dijeljenjem novih ideja i međusobne stručnosti u području obrazovanja odraslih.
Suradnja ne samo da će izgraditi kapacitet obiju organizacija tijekom procesa implementacije, već će postići ciljeve testiranja izvedivosti ESP-a u Europi unutar njihove mreže. Ujedno će na kraju omogućiti dostupnost bitnih vještina te povećati dostupnost centara za učenje odraslih i profesionalno učenje.
Projekt je financiran iz programa Erasmus+ Europske unije u ukupnom iznosu od 60.000,00 EUR, a provodit će se 14 mjeseci (1. ožujka 2022. – 30. travnja 2023.).

Više informacija o projektu možete saznati OVDJE

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp