Učilište Ambitio sudjeluje u Erasmus+ projektu Strateška partnerstva u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju

Od 1. rujna 2023. godine Učilište Ambitio kao partner korisniku Eurasante iz Francuske sudjeluje u provedbi ERASMUS+ KA2 projekta Strateška partnerstva u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju pod nazivom Careers for Carers  (CforC). U projektu, osim Učilišta Ambitio, sudjeluju partnerske organizacije Challedu i Xenios Polis. Culture, Science and Action  iz Grčke, Fonix As iz Norveške i Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen iz Belgije.

Glavni cilj projekta je odgovoriti na poteškoće pri zapošljavanju u području osobnih usluga privlačenjem mladih osoba u sektor zdravog starenja putem osposobljavanjem i pružanjem savjeta za zapošljavanje.

Glavni cilj će se ostvariti izradom i primjenom igre bijega (engl. escape game) za podizanje svijesti o profesiji skrbi za starije osobe i zdravog starenja; ponudom osposobljavanja mladim ljudima kako bi ih pripremili za karijeru u zdravom starenju te izradom knjižice najboljih praksi kao izvor za pružatelje usluga oblikovanja karijere te strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Ciljne skupine projekta su:

  1. a) mladi ljudi zainteresirani za otkrivanje profesija zdravog starenja
  2. v) njegovatelji zdravstveno-socijalnih ustanova i službi za njegu u kući,
  3. c) stručnjaci za zdravstvo i zdravo starenje,
  4. d) pružatelji strukovnog obrazovanja i osposobljavanja,
  5. e) starije osobe kojima su potrebne osobne usluge, imaju koristi od poboljšane prakse i većeg broja osoblja te
  6. f) tijela javne vlasti.

Partnerstvo u tom projektu omogućit će Učilištu još jednu međunarodnu suradnju s novim partnerima te na taj način promicati razmjenu iskustava i znanja u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u području zapošljavanja mladih osoba za tržište rada i pružanja socijalnih usluga.  Projekt je financiran iz programa Erasmus+ Europske unije u ukupnom iznosu od 250.000,00 EUR, a provodit će se 25 mjeseci (1. rujna 2023. – 31. kolovoza 2025.).

Više informacija o projektu možete saznati OVDJE.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp