EPALE ambasador iz redova Učilišta Ambitio

Tim Učilišta Ambitio, ravnatelj Alen Stranjik, andragoška voditeljica Danijela Mikolaš i voditeljica projekata Željka Ciler, sudjelovali su 12. i 13. prosinca 2023. godine u Hotelu Antunović u Zagrebu na Regionalnom promotivnom događanju u okviru projekta EPALE pod nazivom „ Pregled poduzetih koraka na području kvalitete, programa, pristupa ciljnim skupinama i medijska pismenost“ u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Na dvodnevnom događanju predstavljene su aktualnosti na području obrazovanja odraslih. Teme su obuhvaćale kvalitetu u obrazovanju odraslih u okviru koje su pojašnjeni važni elementi za pripremu vrednovanja, što nas očekuje u budućem razdoblju vezanom za programe u obrazovanju odraslih, Okvir kompetencija medijske pismenosti i Programa medijske pismenosti razvijenih u okviru projekta EPALE, motivaciju i uključivanje odraslih s niskim kvalifikacijama u obrazovanje odraslih te ključne ciljeve i svrhu Erasmus+ projekta PartnerUp.

Na događanju se predstavila i voditeljica projekata Učilišta Ambitio Željka Ciler, ujedno EPALE ambasadorica koja je održala predavanje na temu „Kako postati EPALE ambasador?“ čime vjerujemo da je potakla one sudionike, koji još uvijek nisu na EPALE-u, da se uključe u rad platforme za dobrobit svojih ustanova za obrazovanje odraslih, a i za dobrobit jačanja kvalitete europskog obrazovanja odraslih.

Naime, EPALE platforma je Europska online platforma obrazovanja odraslih koja omogućava umrežavanje i suradnju svih dionika u obrazovanju odraslih u Europi. Platforma je izuzetno značajna platforma za Učilište Ambitio, jer omogućava razvoj internacionalizacije, objavljivanje i korištenje brojnih sadržaja u obrazovanju odraslih, objavljivanje aktualnosti Učilišta te pronalazak partnera za buduće projektne ideje.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp