Svečana promocija polaznika na kongresu HKDM-a

Pred oko 200-tinjak uzvanika, polaznika i njihovih članova obitelji, 9. prosinca 2023. godine u hotelu Sheraton, održana je svečana promocija triju generacija polaznika programa za dentalnog asistenta.

Promocija 17. i 18. generacije polaznika programa usavršavanja za poslove dentalnog asistenta i 8. generacije stjecanja SSS i prekvalifikacije za zanimanje dentalni asistent održana je u sklopu “Božićnog kongresa” Hrvatske komore dentalne medicine, krovne institucije u koju se upisuju i dentalni asistenti.

Na samom početku pozdravnim govorom prisutnima se obratio ravnatelj Učilišta Ambitio Alen Stranjik i istaknuo koliko je obrazovanje i rad na sebi potreban, kako bismo “držali korak s vremenom” te da su završeni polaznici odabrali jedno od najtraženijih zanimanja u RH. Istaknuo je da se upravo zbog toga poslodavci svakodnevno obraćaju Učilištu Ambitio jer traže najbolje asistente upravo s ovog Učilišta. Također je naglasio da, s obzirom na kvalitetu i način izvođenja nastave na kojem se inzistira i prema povratnim informacijama s tržišta, možemo slobodno reći da smo najbolji u izvođenju ovog programa u RH, među ustanovama za obrazovanje odraslih.

Zatim su se prisutnima obratile nastavnice Jadranka Petrinec, bacc. med. techn., i Andrea Krcunović, bacc. med. techn., koje su najviše u interakciji s polaznicima, posebno na najvažnijem predmetu Dentalno asistiranje i koje su istaknule da svi promovirani mogu biti ponosni na sebe i na znanje koje su stekli na ovom Učilištu. Nakon njih prisutnima i polaznicima se obratio i predsjednik Hrvatske komore dentalne medicine prim. dr. sc. Hrvoje Pezo, dr. med. dent. naglasivši da su promovirani odabrali obrazovanje na pravom mjestu i u pravoj ustanovi s kojom komora surađuje upravo zbog kvalitete izvođenja nastave i prema strogim kriterijima na kojima se inzistira. Upravo je kvaliteta bila jedan od glavnih uvjeta suradnje između Učilišta Ambitio i HKDM-a. Također predsjednik ih je pozvao da se što prije učlane u razred dentalnih asistenata pri HKDM-u i da nastave usavršavanje znanja kroz brojne planirane tečajeve u narednim godinama.

Promocija je nastavljena dodjelom uvjerenja o usavršavanju i završnih svjedodžbi na kojima je sudjelovao i zamjenik predsjednika Komore prof. dr. sc. Pavel Kobler, dr. med. dent.

Druženje je nastavljeno u obiteljskom raspoloženju, dobroj atmosferi uz prigodnu zdravicu i domjenak.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp