Učilište Ambitio je sudjelovalo na trećoj radionici digitalnih vještina u Erasmus+ projektu VET-Di.Ca.B.

U razdoblju od 14. do 25. svibnja 2024. godine održana je treća ujedno posljednja radionica digitalnih vještina za nastavnike u strukovnom obrazovanju u okviru Erasmus+ projekta Digital capacity building for VET teachers and trainers – VET-Di.Ca.B. (Unaprjeđenje digitalnih vještina nastavnika i trenera u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju) na kojoj su sudjelovali predstavnici Učilišta Ambitio ravnatelj Alen Stranjik, voditelj projekata Željka Ciler te strukovni nastavnici – vanjski suradnici Učilišta Ivica Turčić i Goran Stokić. Radionica je provedena u organizaciji partnera Bulgaria Training u Sofiji u Bugarskoj te okupila nastavnike – predstavnike partnerskih organizacija.

U okviru radionice pod nazivom ” Integrative methods of reconciliation between physical and virtual environments in VET” sudionici su razgovarali o konceptu integracije fizičkog i virtualnog okruženja u VET-u, prepoznajući važnost miješanja i jednog i drugog za učinkovito iskustvo učenja. Upoznali su se s različitim tehnikama virtualne interakcije, alatima i platformama dostupnim za stvaranje zanimljivih i impresivnih okruženja za učenje te konceptima vezanim uz testove, mjerenje i evaluaciju koji se koriste u obrazovanju kako bi se objasnilo na koji način se ocjenjuje napredak učenja i konačni ishod učenja polaznika. Naučili su kako spojiti fizička i virtualna iskustva učenja kako bi se stvorilo uravnoteženo i učinkovito okruženje za učenje koje zadovoljava različite stilove učenja i sklonosti. Ujedno su ispitali studije slučaja i primjere uspješne integracije fizičkih i virtualnih metoda u VET-u, crpeći uvide i inspiraciju za vlastite nastavne prakse.

U praktičnom dijelu istražili su digitalni alat Miro u kojem su izradili mentalne mape na zadane teme, primijenili storytelling na tradicionalan način i potom koristeći aplikaciju Artflow Al izradili jedinstvenu priču uz pomoć umjetne inteligencije u online okruženju. Zajedničkim grupnim radom dijelili su ideje i sudjelovali u raspravama kako bi potaknuli okruženje za suradničko učenje.

Koordinator tog Erasmus+ projekta je IRECOOP Impresa Sociale Soc. Coop. iz Italije, a partneri su Učilište Ambitio, Association “BULGARIA TRAINING” iz Bugarske i Inercia Digital S.L. iz Španjolske. Projekt je finaniciran iz Erasmus+ programa Europske unije, a trajat će do 30. lipnja 2024. godine.

Više informacija o projektu pročitajte OVDJE.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp