Svečana promocija sedme generacije dentalnih asistenata

„Iako ste sedma po redu generacija nama ste jednako važni kao i prva upisana 2013. godine“- istaknuo je ravnatelj Učilišta Ambitio Alen Stranjik, u subotu 18.03.2017. godine u hotelu Esplanade, na svečanoj promociji sedme generacije polaznika Učilišta Ambitio koji su uspješno završili šestomjesečni program usavršavanja za poslove dentalnog/e asistenta/ice. Istaknuo je kako je to ujedno i prva generacija kojoj su uvedeni dodatni sati praktične nastave u školskoj ordinaciji dentalne medicine Učilišta Ambitio za sve one koji žele dodatno ojačati svoje vještine u dentalnom asistiranju, a takva praksa će se nastaviti i u buduće s ciljem povećavanja kvalitete rada dentalnih asistenata.

Promociju su uveličali i predstavnici Hrvatske komore dentalne medicine na čelu sa predsjednikom komore mr.sc. Hrvojem Pezom, dr.med.dent. koji je budućim dentalnim asistenticama uputio vrlo ohrabrujuće riječi: – „ Dobro ste odabrali i odabrali ste vrlo lijepo zanimanje koje će u budućnosti postati sve cijenjenije, traženije i visoko plaćeno zanimanje. Stalna edukacija i nadograđivanje postojećeg znanja u području dentalnog asistiranja je nužno, posebice jer se radi u timu sa doktorom dentalne medicine i u području koje se mora prilagođavati novim trendovima. U tom smislu je Učilište Ambitio, rekao bih u 100-postotnoj mjeri odgovorio sa programom koji ste upravo završili.“ Predsjednik je posebno naglasio i podršku koju će i

m uvijek pružati Hrvatska komora dentalne medicine i još jače kroz strukovni razred dentalnih asistenata čija je predsjednica gđa Denis Milošević, bacc.med.techn. na promociji istaknula: – „ Ponosni smo na vas i lijepo vas je vidjeti da ste na promociju došli u krugu obitelji čime dokazujete o kakvom se važnom događaju radi i za vas i za nas. Cijenimo to i pozivamo vas na suradnju i kroz stručni časopis koji smo pokrenuli upravo zbog vas pod nazivom „Dentalni asistent“. Radite, učite i uživajte u ovom lijepom zanimanju.“. Svečana promocija održana je u sklopu tečaja „S praktičarima otvoreno o praksi 10“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp