Svečana promocija polaznika prekvalifikacije i usavršavanja – dentalni/a asistent/ica

U okviru Božićnog kongresa Hrvatske komore dentalne medicine u hotelu Sheraton, u subotu 14. prosinca 2019. godine, održana je svečana promocija 4. generacije programa stjecanja srednje stručne spreme i prekvalifikacije za zanimanje dentalni/a asistent/ica te 11. i 12. generacije programa usavršavanja za poslove dentalnog/e asistenta/ice.

U uvodnom dijelu prisutnima se prvi obratio predsjednik Hrvatske komore dentalne medicine mr. sc. Hrvoje Pezo, dr. med. dent. riječima dobrodošlice i podrške novim članovima Komore naglasivši važnost kvalitete obrazovanja koju pruža Učilište Ambitio i u koju najviše ulaže te u tom smislu dodao da će Komora i dalje kao partner Učilištu podržavati i poticati kvalitetu rada ustanove.

Obraćanje polaznicima nastavio je ravnatelj Učilišta Ambitio Alen Stranjik, mag. ing. aeroing., koji je čestitao prisutnima na uspješno završenom obrazovanju te naglasio važnost nastavka cjeloživotnog obrazovanja u struci koja svakodnevno mora pratiti nove trendove i tehnologije. U tom smislu pozvao ih je na sudjelovanje u kraćim jednodnevnim tečajevima koje će učilište Ambitio organizirati u 2020. godini i na kojima dentalni asistenti imaju priliku dodatno napredovati, usavršavati se i učiti od najboljih predavača u dentalnoj medicini. Nakon ravnatelja Učilišta nastavnica Dijana Didak, bacc. med. tech., pohvalila je trud i zalaganje polaznika tijekom školovanja te im zaželjela puno uspjeha u radu i daljnjem osobnom razvoju. Ujedno ih je podsjetila da stjecanje znanja ne prestaje završetkom ovog obrazovanja već se odvija kontinuirano tijekom cijelog radnog vijeka.

Svjedodžbe o završenom školovanju i uvjerenja o usavršavanju polaznicima su dodijelili Alen Stranjik i Dijana Didak uz zajedničko fotografiranje. Nakon svečane dodjele druženje je nastavljeno uz prigodnu zdravicu u društvu obitelji, nastavnica i djelatnika Učilišta.

Završetkom obrazovanja polaznici usavršavanja ostvarili su sve preduvjete za dobivanje licence za rad na radnom mjestu dentalni/a asistent/ica, a polaznike prekvalifikacije tek čeka odrađivanje pripravničkog staža u trajanju od godinu dana i pripravnički ispit prije stjecanja uvjeta za pokretanje postupka za dobivanje licence.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp