U Registar HKO-a upisan je standard zanimanja dentalni asistent / dentalna asistentica

Dan 23. lipanj 2023. godine je važan dan za dentalne asistente. Upisanim standardom zanimanja dentalni asistent / dentalna asistentica s kojim su u registru HKO-a i službeno nabrojane kompetencije ovog zanimanja postigao se novi napredak za ovu cijenjenu struku. Na taj način će se zanimanje dentalni asistent bolje pozicionirati na tržištu rada i biti prepoznatljivije među poslodavcima sa svojim jasno izraženim kompetencijama.

Navedeni standard zanimanja izrađivao se u okviru projekta UP.03.3.1.04.0020 Regionalni centar kompetentnosti Mlinarska koji je u cijelosti financiran sredstvima Europske unije i to iz Europskog socijalnog fonda u iznosu 46.555.165,83 kn, a u kojem Učilište Ambitio sudjeluje kao jedan od partnera nositelju projekta Školi za medicinske sestre Mlinarska.

Učilište Ambitio kao predlagatelj standarda zanimanja okupio je tim vrhunskih stručnjaka – predstavnike obrazovnog i znanstvenog sustava, strukovne komore te radnike i poslodavce iz područja dentalne medicine koji su svojim ekspertnim znanjem doprinijeli izradi standarda. Standard zanimanja obuhvaća popis svih poslova koje pojedinac obavlja u zanimanju dentalni asistent i popis kompetencija potrebnih za njegovo uspješno obavljanje.

Ovim putem zahvaljujemo se svim članovima stručne radne skupine na velikom trudu i radu tijekom izrade standarda.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp