Radni tečaj „Venepunkcija i protokol PRF u ordinaciji dentalne medicine“, 6. 5. 2023. – PRIJAVE U TIJEKU (bodovano HKDM)

U subotu 6. 5. 2023. godine u Vježbovnom centru Učilišta Ambitio održat će se radni tečaj pod nazivom “Venepunkcija i protokol PRF u ordinaciji dentalne medicine”.  Radni tečaj je namijenjen dentalnim asistentima i doktorima dentalne medicine. Na poludnevnom tečaju razgovarat će se u teorijskom dijelu o tome tko sve smije vaditi krv u ordinaciji dentalne medicine i koje su maksimalne doze krvi koje se smiju u jednom dolasku prikupiti venepunkcijom od pacijenta. Ujedno ćete saznati više informacija o potrebnim materijalima, tehnikama rada, pripremi pacijenta, tehnikama vađenja krvi i najčešćim pogreškama prilikom tehnike venepunkcije kao i o protokolu PRF (Platelet – Rich Fibrin).

U praktičnom dijelu tečaja sudionici će imati priliku uvježbavati tehniku venepunkcije na školskom fantomu modela ruke i demonstrirat će se priprema pribora i materijala za PRF tehnologiju.Tečaj će voditi Maja Barošević, mag. med. techn., glavna sestra Kliničkog zavoda za oralnu kirurgiju Klinike za stomatologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb i Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Radni tečaj vrednovala je Hrvatska komora dentalne medicine s 10 bodova.

Više informacija o tečaju možete pročitati OVDJE.

Prijave za tečaj otvorene su putem poveznice PRIJAVA.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp