Održana radionica – Intraoralno skeniranje, od prikaza uređaja do digitalnog otiska 

U subotu 1. 4. 2023. godine u vježbovnom centru Učilišta Ambitio održana je jednodnevna radionica “Intraoralno skeniranje i dizajniranje u dentalnoj protetici i ortodonciji”, koju su vodili Marijo Rezo, dent. tehn. i Ivan Bogadi, dr. med. dent. Predavači su polaznicima radionice na temelju vlastitog iskustva rada s raznim intraoralnim skenerima prenijeli znanja i vještine korištenja digitalnih tehnologija u protetici i ortodonciji.

Prezentirali su mehanizme odabira skenera na temelju recenzija uređaja kao i osobnog afiniteta prema specifičnostima dostupnih skenera na hrvatskom tržištu.

Različiti distributeri više brendova intraoralnih skenera prezentirali su skeniranje na modelima. Predavači su polaznike uputili i u svijet dizajna osmijeha kao i digitalne protokole komunikacije s dentalnim laboratorijem.

Cilj radionice je bio pomoći u odabiru intraoralnog skenera kao i poboljšanju učinkovitosti i estetike izrade protetskih nadomjestaka putem digitalizacije procesa i digitalnih tehnologija.

Polaznici radionice, koja je izazvala veliki interes, bili su vrlo zadovoljni dobivenim znanjem i prenesenim iskustvom samih predavača koji već dulje vrijeme koriste napredne 3D tehnologije u svom svakodnevnom radu. 

  

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp