Početna konferencija projekta „Obrazovanjem do posla i sporta u zagrebačkom turizmu“

Dana 10. lipnja 2020. godine održana je na Jarunu, kraj Kluba jedrenja na dasci Zagreb, početna konferencija ESF projekta “Obrazovanjem do posla i sporta u zagrebačkom turizmu”. Spomenuti projekt provodi Učilište Ambitio od 26. ožujka 2019. godine u partnerstvu s Horvat turizam – putničkom agencijom d.o.o., a financira se iz Europskog socijalnog fonda, operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“ u stopostotnom iznosu 991.253,83 kuna. Projektom će se povećati zapošljivost 42 nezaposlene osobe iz ranjive skupine mlađih od 30 godina stjecanjem stručnih, ali i općih kompetencija te mekih vještina, putem inovativnih i na ishodima učenja utemeljenih formalnih programa osposobljavanja i to za poslove instruktora rekreativnog jedrenja na dasci, instruktora rekreativnog jedrenja i instruktora rekreativnog kajakaštva i kanuinga.

Okupljenim predstavnicima medija i gostima na konferenciji obratili su se predstavnik nositelja projekta Alen Stranjik, ravnatelj Učilišta Ambitio, i predstavnik partnera projekta Miroslav Horvat, direktor tvrtke Horvat turizam – putnička agencija d.o.o.

Aktivni turizam suvremeni je i sve traženiji oblik turističke ponude među domaćim i stranim turistima pa u tome smislu navedeni programi osposobljavanja mogu dodatno unaprijediti i proširiti turističku ponudu certificiranim instruktorima na području Zagreba, Zagrebačke županije, ali i cijele Hrvatske. Zato je ravnatelj Učilišta Ambitio Alen Stranjik istaknuo: „Hrvatskom turizmu potrebni su dodatni sadržaji za aktivni odmor. Turisti se više ne zadovoljavaju samo pasivnim odmorom, već traže dinamiku i poziv na akciju koja će im godišnji odmor začiniti dozom adrenalina. To je Učilište Ambitio prepoznalo i zbog toga smo, zahvaljujući Europskom socijalnom fondu, omogućili osposobljavanje licenciranih instruktora koji će znati odgovoriti na današnje izazove aktivnog turizma.” Zbog takvih izazova važna je i uloga partnera u projektu. “Horvat turizam – putnička agencija omogućava zainteresiranim osobama dostupnost različitih vrsta sportova kao što su skijanje, jedrenje, biciklizam. Zato smo ušli u projekt kako bismo podržali stvaranje novih kapaciteta u ponudi jedrenja, jedrenja na dasci i kajaka/kanua.”, istaknuo je Miroslav Horvat, direktor Horvat turizam – putničke agencije.

Konferencija je završena prigodnim domjenkom.

Više o održanoj konferenciji, kao i objavljena priopćenja za medije možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://zgturizam.uciliste-ambitio.hr/press/

Više o projektu možete pročitati na sljedećoj poveznici: https://zgturizam.uciliste-ambitio.hr/ 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp