Održan je radni tečaj za dentalne asistente “Venepunkcija i protokol PRF u ordinaciji dentalne medicine”

U subotu 6. svibnja 2023. godine u vježbovnom centru Učilišta Ambitio održan je radni tečaj u suorganizaciji Hrvatske komore dentalne medicine pod nazivom “Venepunkcija protokol PRF u ordinaciji dentalne medicine”, a koji je vodila Maja Barošević, mag. med. techn. s KBC-a Zagreb i Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Tečaj je bio namijenjen prvenstveno dentalnim asistentima, kao i doktorima dentalne medicine. Hrvatska komora dentalne medicine vrednovala je tečaj s 10 bodova za dentalne asistente.

Na radnom tečaju polaznici su imali priliku saznati tko sve smije vaditi krv u ordinaciji dentalne medicine, koje su maksimalne doze krvi koje se smiju u jednom dolasku prikupiti venepunkcijom od pacijenta. Ujedno su dobili više informacija o potrebnim materijalima, tehnikama rada, pripremi pacijenta, tehnikama vađenja krvi i najčešćim pogreškama prilikom tehnike venepunkcije kao i o protokolu PRF (Platelet – Rich Fibrin).

U praktičnom dijelu tečaja svaki sudionik imao je priliku uvježbavati tehniku venepunkcije na školskom fantomu modela ruke i aktivno se uključiti u pripremu pribora i materijala za PRF tehnologiju kojima se dobiva trombocitima obogaćen fibrin, centrifugiranje i priprema autolognog materijala, plazme bogate faktorima rasta.

Po završetku tečja svim sudionicima su dodijeljene potvrde o sudjelovanju.

Njihova mišljenja s tečaja možete pročitati OVDJE.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp