Održan je INFO DAN posvećen dentalnim asistentima

U utorak 5. 7. 2022. godine u vremenu od 17.30 do 18.30 sati održan je u Učilištu Ambitio Dan otvorenih vrata na kojem su svi zainteresirani mogli saznati sve o programima usavršavanja i prekvalifikacije za zanimanje dentalni asistent, o nadolazećim upisima, početku nastave te se na licu mjesta i upisati.

Na samom početku uručene su nagrade dobitnicama u nagradnom natječaju “Osvoji nagradu za školovanje na Učilištu Ambitio i postani dentalni asistent” za program stjecanja srednje stručne spreme ili prekvalifikacije za zanimanje dentalni asistent. Dobitnicama Mariji Barišić i Vivien Grzelja nagrade u iznosima 20.000 kn i 10.000 kn uručio je ravnatelj Učilišta Ambitio Alen Stranjik, a dobitnica treće nagrade od 6.000 kn Kristina Poje nije mogla doći. Sve tri dobitnice osvojene popuste na školarine iskoristit će prilikom upisa u program prekvalifikacije koji je planiran ove jeseni od 13. do 23. 9. 2022. godine i tako će se pridružiti novoj 9. generaciji polaznika.

Nakon dodjele svima se obratio ravnatelj Učilišta Alen Stranjik koji je tom prilikom istaknuo da je svake godine interes za upise u programe za dentalnog asistenta sve veći i da veseli činjenica da je kvaliteta obrazovanja na koju učilište stavlja osobiti naglasak itekako prepoznata. Polaznici koji izlaze sa ovog Učilišta vrlo su traženi i na neki način postali su pravi brend kada govorimo o edukaciji za dentalnog asistenta kao top zanimanju u RH.

O samim programima, o tome na čemu se posebno inzistira kod obrazovanja budućih dentalnih asistenata na učilištu Ambitio, o mogućnostima zapošljavanja i o tome kako ljubav prema ovom zanimanju nastoje prenijeti na sadašnje i buduće polaznike govorile su jedne od glavnih predavačica na učilištu, magistra sestrinstva Ivanka Firić, mag.med.techn. i prvostupnica sestrinstva bacc.med.techn. Jadranka Petrinec.

O svojim iskustvima tijekom školovanja, kako im je sada na radnim mjestima i zašto bi ponovno upisale ovo učilište govorile su bivše polaznice s programa prekvalifikacije za zanimanje dentalni asistent Marija Radanović i Dorotea Vukelja polaznice 6. generacije i Diana Jakovina, polaznica nedavno završene 7. generacije.

U dobrom raspoloženju svi prisutni uputili su se u razgledavanje vježbovnog centra gdje im je Jadranka Petrinec objasnila što im je sve ovdje na raspolaganju i kako je ovaj centar najbolji prikaz njihovog budućeg radnog mjesta.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp