Kick-off sastanak Erasmus+ projekta APSIRE u Zagrebu

Dana 26. i 27. svibnja 2022. u Učilištu Ambitio održao se Kick-off sastanak projekta ASPIRE – Feasibility of Implementing the Essential Skills Program for Adult Education Organizations, Educators and Learners u kojem Učilište sudjeluje kao partner koordinatoru projekta Stichting Exe-Leren iz Nizozemske. Ovaj inovativni projekt financiran je iz programa Erasmus+ Europske unije u ukupnom iznosu od 60.000,00 EUR, a provodit će se 14 mjeseci (1. ožujka 2022. – 30. travnja 2023.).

Dvodnevni sastanak bio je izvrsna prilika partnera za međusobno upoznavanje na osobnoj i profesionalnoj razini te prilika za razgovor, dijeljenje i razvoj ideja temeljenih na znanju i međusobnoj stručnosti u području obrazovanja odraslih koje će pomoći u uspješnoj provedbi projektnih aktivnosti. Sastanak je ujedno bio izvrstan početak za predstavljanje svrhe i ciljevima projekta kako bi se osiguralo razumijevanje uloge partnera u projektu.

Prvog dana sastanka partneri su razgovarali o svojim pretpostavkama moguće reakcije ciljnih skupina i ostalih dionika na projektne aktivnosti na temelju prijašnjih dokumenata iz Essential Skills Program (ESP) i prethodnog rada. Partneri su također razmišljali o tome što će biti i što neće biti pozitivan učinak u procesu testiranja ESP online treninga za razvoj mekih vještina u okviru ovog projekta. Potom su definirali i analizirali potrebe ciljne skupine (niskokvalificirane odrasle osobe, treneri i poslodavaci). Na kraju dana partneri su održali online sastanak s pridruženim partnerom ESP USA koji im je predstavio Essential Skills Program – 10 online trening za razvoj mekih vještina te objasnio proces suradnje u okviru projekta.

Drugog dana sastanka partneri su nastavili svoj fokus na analizu potreba trenera i poslodavaca u ovom procesu. Na kraju dana dokumentirana je ključna hipoteza koja će se testirati u okviru ovog projekta. Sastanak je završio dogovorom o sljedećim koracima u projektu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp