Budući dentalni asistenti marljivo stječu znanja i vještine svojeg budućeg zanimanja

Dok obrazovanje polaznika/ica 5. generacije programa prekvalifikacije za zanimanje dentalni/a asistent/ica protječe u marljivom radu i zalaganju, Učilište Ambitio prati njihov rad i aktivnosti te im pruža svakodnevnu podršku.

Tijekom zadnjih nekoliko mjeseci izdvajamo zanimljive dijelove sa satova Zdravstvene njege na kojima su se polaznici bavili moralnim osobinama ličnosti i etičkim kodeksom u dentalnoj medicini. U okviru tih nastavnih cjelina naučili su koje su to poželjne osobine dentalnog/e asistenta/ice, na koji se način profesionalno pristupa pacijentu poštujući njegove potrebe, vrijednosti i prava na izbor, na koji se način treba odnositi prema suradnicima u timu i sl. Osim teorijskog dijela, odradili su igru uloga u kojoj je svaki polaznik sudjelovao u ulozi pacijenta i dentalnog asistenta te pokazao na koji se način treba pristupiti pacijentu prilikom njegovog dolaska u ordinaciju dentalne medicine.

Osim etičkog učenja, polaznici su započeli s vježbama na predmetu Dentalno asistiranje u Vježbovnom centru Učilišta koji je kompletno opremljen sa svom potrebnom opremom i uređajima iz ordinacije dentalne medicine. Ovaj predmet je izuzetno bitan jer polaznici usvajaju znanja i vještine uz prisustvo mentora u realnom okruženju kakvo će ih čekati na budućim radnim mjestima.

Želimo im puno uspjeha u daljnjem nastavku obrazovanja.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp