Putem zdrave i pravilne prehrane
Proljeće je najprikladnije doba da se naše tijelo oslobodi štetnih tvari koje smo nakupili tijekom zime, a možda i tijekom mnogo dužeg perioda, hraneći se nezdravo. Hranimo se nezdravo, brzo pripremljenom hranom opterećenom lošim masnoćama i šećerom, gotovo nikakve nutritivne vrijednosti. Neprimjereno konzumiranje alkohola, kave, gaziranih pića i cigareta, stalni stres te premalo sna i tjelesne aktivnosti dodatni su teški udarci našem psihičkom i fizičkom zdravlju. Stoga moramo odstraniti štetne tvari putem procesa detoksikacije. U procesu detoksikacije organizma sudjeluju organi jetra, bubrezi, crijeva, pluća, limfni sustav i koža. Kako prepoznati štetne tvari iz hrane i okoliša? Kako upoznati njihov put ulaska u organizam i način eliminacije tih tvari iz organizma? Koja se hana preporučuje tijekom detoksikacije? Koje sokove koristimo, a koju vrstu fitoterapije uključujemo tijekom detoksikacije? Kako pripremiti zdrav i ukusan obrok? Sve to možete naučiti na jednodnevnoj radionici: PROGRAM DETOKSIKACIJE Program radionice Teorijski dio:
- Toksikacija – detoksikacija
- Program detoksikacije
- Zdrava i pravilna prehrana
- Cjelovit pristup zdravom životu
Praktični dio:
- Slaganje jelovnika sa zdravom hranom
- Pripremanje zdravog obroka
- Provođenje aktivnosti
U program uključeno:
- Pisani materijal
- Međuobrok i piće
- Ručak
voditeljica: mr. sc. Jasna Mesarić, stručna osoba iz područja prehrane, biokemije i aromaterapije Radionica se održava subotom od 10,00 do 17,00 sati.