Putem zdrave i pravilne prehrane

Proljeće je najprikladnije doba da se naše tijelo oslobodi štetnih tvari koje smo nakupili tijekom zime, a možda i tijekom mnogo dužeg perioda, hraneći se nezdravo. Hranimo se nezdravo, brzo pripremljenom hranom opterećenom lošim masnoćama i šećerom, gotovo nikakve nutritivne vrijednosti. Neprimjereno konzumiranje alkohola, kave, gaziranih pića i cigareta, stalni stres te premalo sna i tjelesne aktivnosti dodatni su teški udarci našem psihičkom i fizičkom zdravlju. Stoga moramo odstraniti štetne tvari putem procesa detoksikacije. U procesu detoksikacije organizma sudjeluju organi jetra, bubrezi, crijeva, pluća, limfni sustav i koža. Kako prepoznati štetne tvari iz hrane i okoliša? Kako upoznati njihov put ulaska u organizam i način eliminacije tih tvari iz organizma? Koja se hana preporučuje tijekom detoksikacije? Koje sokove koristimo, a koju vrstu fitoterapije uključujemo tijekom detoksikacije? Kako pripremiti zdrav i ukusan obrok? Sve to možete naučiti na jednodnevnoj radionici:  PROGRAM  DETOKSIKACIJE Program radionice Teorijski dio:

  1. Toksikacija – detoksikacija
  2. Program detoksikacije
  3. Zdrava i pravilna prehrana
  4. Cjelovit pristup zdravom životu

Praktični dio:

  1. Slaganje jelovnika sa zdravom hranom
  2. Pripremanje zdravog obroka
  3. Provođenje aktivnosti

U program uključeno:

  • Pisani materijal
  • Međuobrok i piće
  • Ručak  

voditeljica:   mr. sc. Jasna Mesarić, stručna osoba iz područja prehrane, biokemije i aromaterapije Radionica se održava subotom od 10,00 do 17,00 sati.