[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Program usavršavanja za voditelja/icu u zdravstvenome turizmu je prvi program ovakve vrste u Republici Hrvatskoj namijenjen osobama koje se na bilo koji način bave ili bi se željele baviti nekim oblikom zdravstvenoga turizma (medicinski turizam, lječilišni turizam, wellness). Namijenjen je osobama koje rade u timu pružatelja usluga zdravstvenoga turizma ili žele raditi samostalno te postati voditelji/ice u zdravstvenome turizmu odnosno tzv. facilitatori. Ovaj program usavršavanja za voditelja/icu u zdravstvenom turizmu provodi se prema nastavnom sadržaju čijim se svladavanjem stječu ishodi učenja odnosno kompetencije potrebne za rad na radnom mjestu voditelja u zdravstvenome turizmu koji spaja korisnika i pružatelja usluga u zdravstvenome turizmu.

S ovim ciljanim obrazovnim programom u trajanju od šest mjeseci koji se provodi kombiniranom multimedijskom (e-učenje) i redovitom nastavom, moći će se u realno kratkom vremenu usavršiti osobe koje će biti poveznica između korisnika zdravstvene usluge i pružatelja zdravstvene usluge. Ovakvim inovativnim načinom provedbe obrazovanja omogućeno je pohađanje obrazovanja polaznicima iz cijele Hrvatske uz smanjene troškove putovanja, a vrijeme provedbe prilagođeno je radnom vremenu i obvezama polaznika.

Postojeći visokoškolski programi obrazuju rukovoditelje zdravstvenih ustanova, a s ovim novim programom želi se pripremiti za tržište rada operativce, facilitatore odnosno voditelje u zdravstvenome turizmu. Uz promjenu zakonske regulative i postojećeg Zakona o zdravstvenoj zaštiti, koji su izdvojeni kao trenutno najveće prepreke za ozbiljniji razvoj zdravstvenoga turizma, svakako je i nedostatak specijaliziranog kadra koji bi mogao u potpunosti zadovoljiti zahtjeve pacijenata koji bi došli u RH. Ovim programom nadomješta se uočeni nedostatak potrebnih ljudskih resursa.

Ovako prilagođenim programom i certificiranim zaposlenikom podiže se ugled samog pružatelja usluga u zdravstvenome turizmu, ulijeva povjerenje i dodatnu sigurnost u kvalitetu pružanja usluga. Potreba za stalnim usavršavanjem i obrazovanjem za većinu struka postala je danas imperativ, posebice u strukama koje su u stalnom razvoju kao što je zdravstveni turizam.

Taj program usavršavanja odobren je Rješenjem Ministarstva znanosti i obrazovanja kao formalni program koji se upisuje u e-radnu knjižicu. Rješenje možete vidjeti na poveznici Rješenje MZO.

Program usavršavanja podržao je Sektor za turizam Hrvatske gospodarske komore. Dopis podrške možete pročitati ovdje.


[gravityform id=”7″ title=”true” description=”false” ajax=”true”][/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_empty_space][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]

Izvor: Poslovni dnevnik – poseban prilog Zdravstveni turizam, 23.7.2018.

[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”6821″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row]