Marija Gudelj, mag. educ. philol. ital., rođena je 12. prosinca 1988. u Splitu. Osnovnu školu završila je u Brelima, a srednju školu (smjer jezična gimnazija) 2007. godine u Makarskoj. Nakon srednje škole upisala je dva smjera na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i završila diplomski studij Talijanskog jezika i književnosti te Informacijskih i komunikacijskih znanosti.  Tijekom studija usavršava znanje talijanskog jezika u Italiji; u Perugi (Università per Stranieri), Firenci (Istituto Italiano), a u zadnjoj godini studija 2012./2013. preko programa Erasmus provodi semestar na studiju talijanskog jezika u Torinu (Università di Torino).

Na Filozofskom fakultetu 2014. stječe zvanje magistre edukacije talijanskog jezika i književnosti i magistre bibliotekarstva.

U periodu od 2013. godine do 2016. godine radi u sektoru dentalnog turizma u prodaji (call center), kao pisani i usmeni konsekutivni prevoditelj u ordinaciji te kao voditelj marketinga za talijansko tržište.

Svoju poslovnu karijeru započinje 2013. godine u stomatološkoj ordinaciji doktora Martinka kao prevoditelj u dentalnom turizmu. Nakon toga prelazi u sektor marketinga dentalnog turizma u tvrtci Fazgram d.o.o. te na posljetku od 2015. do 2016. godine radi kao voditelj odjela za marketing u ordinaciji doktorice Renate Ostojić.

Trenutačno radi kao nastavnica talijanskog jezika i školska knjižničarka u srednjoj Hotelijersko-turističkoj školi u Zagrebu. Povremeno odlazi na usavršavanja i zbog poslovnih prilika u Italiju.

Godine 2017. sudjelovala je kao konsekutivni prevoditelj u projektu Key Action 1 u okviru programa Erasmus+.

U Učilištu Ambitio vodi tečaj talijanskog jezika u dentalnom turizmu.